Veckobrev vecka 40

Hej på er!

Här kommer andra veckobrevet på nya bloggen, hoppas alla har hittat hit 😃.

Nu är alla 28 utvecklingssamtalen klara och nu återstår arbetet med att lägga in all information i elevernas mallar och på IST. Så fort allt är klart får ni ett meddelande så ni kan gå in och läsa Utvecklingssamtalsunderlagen.

Vi har i veckan påbörjat ett arbetsområde kring kartan där vi börjar med elevernas egna rum för att sedan ta oss ut i Sverige och vidare ut i världen. Arbetet kommer ungefär hålla i sig fram till höstlovet. Eleverna har även fått sina nya matteböcker och där arbetar vi med talområdet 0-999 addition. Parallellt kommer vi fortsätta med olika skriftliga räknemetoder samt problemlösningsuppgifter.

Jag kommer att publicera mer av det vi gör i klassen under de olika ämnessidorna som ni hittar i listen ovanför. Just nu ligger det under No viktiga förberedelser inför måndagens höstvandring med Naturskolan, mer praktisk information kommer längre ner. Under so kan ni se en film om vårt arbete kring valet. Jag ska försöka meddela eleverna så fort det kommer upp saker på ämnessidorna men ni får gärna få som vana att kika in där lite då och då. Eleverna själva får gärna vara aktiva med kommentarer precis som jag uppskattar de kommentarer ni föräldrar lämnar.

Jag önskar att alla elever ser till att uppdatera sin iPad till iOS12 för att vi ska kunna arbeta med våra appar på rätt sätt. Lättast är att göra det hemma då det kan ta lite tid. Tack på förhand 👍🏻!

Veckan som kommer

Vi välkomnar Natalie Chamoun till skolan och till oss i åk 3 🍀.

Nu på måndag bär det av på en höstvandring med Naturskolan. alla elever behöver vara i skolan redan 8.10 så vi hinner dela ut maten. Följande behöver alla ha med sig i sin ryggsäck: matlåda till pannkakorna, bestick om man önskar, papper att torska sig med, sylt/socker eller annat att ha på pannkakan, en stor fyll eller två små vattenflaskor, annan dryck (varm eller kall), sittunderlag, regnkläder, gummistövlar, litet fika, frukt eller smörgås och en liten skräppåse. Titta på väderleksprognosen för att kunna hjälpa ditt barn med rätt kläder, lager på lager är det bästa sättet att hålla sig varm. Tänk dock på att vi kommer att röra på oss en hel del och det blir man varm av. Ett par vantar och mössa kan vara skönt på morgonen åtminstone. Vi är tillbaka på skolan i tid till vår ordinarie sluttid 13.40. Eleverna lämnar sina iPads hemma.

Från och med måndag kommer hela skolan att återigen genomföra en matsvinnstävling. Tävlingen kommer att pågå i 4 veckor, fram till höstlovet. Alla elever behöver bli mer medvetna om hur mycket de lägger på sin tallrik i relation till hur hungrig man är.

På fredag är det Giraffdag och då kommer vi på olika sätt arbeta med våra faddrar. Om det är någon av er som har äpplen eller päron i er trädgård som ni vill skänka till oss så äter vi det gärna under fredagens pass med faddrarna. Frukten kan i så fall lämnas in torsdag eller fredag.

Som en fortsättning på Alla med kommer vi att komma igång med våra temafredagar då vi gör något som enar oss på skolan. De kommande veckorna gäller följande; vecka 40 ha något rött, som en symbol för giraffens stora hjärta, vecka 41 bär en huvudbonad, vecka 42 bär något glittrigt och vecka 43 bär en halloweenkostym (ej mask).

Från och med måndag kommer vi starta en annan tävling också nämligen Cykla – gå tävling. Se bilden.

Måndag: höstvandring med Naturskolan

Tisdag: bild för röd grupp, ma för blå grupp, slöjd

Onsdag: läsuppdraget lämnas in!

Torsdag: Idrott utomhus,kläder efter väder och handduk. Nytt läsuppdraget delas ut!

Fredag: Giraffdag, bär något rött. Dans/rörelse.

Ha en fin helg ⭐️! / Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *