Veckobrev vecka 42

Hej på er!

Veckan har swichat förbi. Vi har hunnit med en hel del. Ser till att vi avslutar våra berättande texter kring en nyckelpiga. I de berättande texterna använder sig eleverna av faktakunskper som de lärt sig. Lär sig att arbeta efter en struktur som t ex Berättelseansiktet. För att koppla på den grafiska delen så får de göra 4 olika illustrationer; inledning/början, problemet, lösningen och slutet. Vi försöker tänka lite på dispositionen när vi i slutskedet klistrar upp bild och text på ett annat papper, ser till att rätt bild sitter till rätt del av berättelsen.

Nu har båda halvklassgrupperna haft en IUP-lektion där vi tittat på deras olika mål i matematik. Jag har gått igenom olika typer av material som de kan arbeta med för att nå sina mål. Första tillfället la vi fokus på matematik och kommer nu under de två kommande veckorna lägga fokus på svenska. Som det är nu får de 60 min IUP-tid varannan vecka då den andra halvan är på bild. Så småningom kommer jag att utöka denna tid till 60 min varannan + 40 min varje vecka.

Veckan som kommer

På måndag är det dags för Idrotten att flytta in. Kolla att inomhusskorna passar och att kläderna inte har blivit för små.

Måndag: idrott inomhus, ombyte och handduk.

Tisdag: bild för röd grupp, slöjd

Onsdag: läsuppdraget lämnas in!

Torsdag: idrott inomhus, ombyte och handduk. Nytt läsuppdrag delas ut!

Fredag: Glitterfredag, gläns lite extra idag 🤩

Övrig info

Skolinspektionens enkät behöver besvaras före fredag den 19 oktober. Igår var det endast 17% som besvarat föräldraenkäten. Gör ditt bästa och lägg 10-15 minuter på att besvara alla frågorna. Har du tappat bort lappen med koden mailar du mig så får du den på nytt.

Alla elever som behöver någon typ av annan kost/specialkost måste gå in på länken och fylla i blanketten digitalt. Viktigt att du skriver barnets namn och vilken klass det gäller. I dagsläget är det endast en elev från åk 3 som anmält behov av annan kost. I vissa fall behöver du ha ett läkarintyg på att ditt barn inte kan äta en viss kost som  t ex glutenintoleras/allergi, laktos- mjölkintolerans/allergi, ägg. Om ditt barn av religiösa skäl inte kan äta en viss kost krävs inget läkarintyg men fortfarande en anmälan om specialkost.

Måndag den 12/11 kommer vi att ha simning på idrottslektionen. Alla elever behöver vara på skolan 8.10 då så att vi hinner ner till Midgårdsbadet när vår tid börjar. Påminnelse kommer!

Två nya inlägg på rektorsbloggen som du behöver ta del av.

Önskar er en fin helg och njut lite av 🌞.

/ Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *