Veckobrev vecka 43

Hejsan!

Eleverna kämpar på med Gå- cyklatävlingen, denna vecka kom vi upp i 52 poäng 👏🏻🤩. Vi har nu sagt att vi bara kan bli bättre så sista veckan vill vi att så många som möjligt går eller cyklar. Tänk på att det är avståndet från rondellen som är den kortaste godkända sträckan.

Roligt att se eleverna jobba på så bra med uppstarten kring forskandet av ett djur som resulterar i en egen skriven faktatext. Strukturen tränade vi på då vi skrev om Nyckelpigan. Vi har nu påbörjat arbetet med världen, tittat på jordklotet via Google Earth och rest mellan de olika länderna och kontinenterna. I OneNote finns det låtar och ett spel om världsdelarna, de som vill får gärna jobba lite hemma. Som en avslutning av arbetet har eleverna gjort sitt eget jordklot.

Som en del i arbetet med olika texttyper så har vi börjat titta på den Instruerande texten. Eleverna hade bra koll på vilka olika typer av instruerande texter som finns. Vi har tittat på vägbeskrivningar (följa anvisningar på en skattkarta) och arbetar nu med recept. Fråga ditt barn om arbetet kring Instruerande text och be dem visa er arbetet de gör i OneNote. Igår torsdag arbetade de med ett riktigt recept och svarade på lite frågor till det. Några av eleverna undrade om vi skulle laga soppan i skolan men tyvärr finns inte den möjligheten med 28 elever. Ni får gärna laga den hemma och skicka bilder till mig, bilder som sen kan hamna på bloggen.

Vi har med denna vecka haft 5 Veckans stjärnor, roligt och spännande. Vi ser fram mot de 23 som är kvar. Såhär kan det se ut när tisdagens uppdrag när de får välja en Just Dance-låt som alla hänger med på.

Veckan som kommer

Ytterligare en vanlig vecka där vi jobbar på det vi har påbörjat. Vill påminna er om att kolla storleken på badkläderna så vi vecka 46 ska till simhallen. På fredag kör vi lite tema Halloween 🧙🏻‍♀️👻👹. De som önskar kommer lite utklädda, inga masker eller andra läskiga huvudbonader.

Måndag: idrott inomhus, ombyte och handduk.

Tisdag: bild för blå grupp, alla elever Textilslöjd

Onsdag: läsuppdraget lämnas in!

Torsdag: nytt läsuppdrag delas ut! Idrott inomhus, ombyte och handduk.

Fredag: kom i en halloweenkostym om du vill.

Hoppas nu att nästa samtliga föräldrar i åk 3 har svarat på Skolinspektionens enkät 👍🏻, annars vet ni vad ni kan ägna en del av fredagskvällen åt 😉.

Önskar er en riktigt härlig helg och njut av fredags-🌞. / Malin ⭐️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *