Veckobrev vecka 45

Hejsan!

Så har även denna skolvecka nått sitt slut. Alla har jobbat på jättebra och det känns som om flera verkligen har hittat sin plats i åk 3 och de börjar finna sin GRIT. Vi pratar ständigt om att vilja lära sig något nytt, att det ibland kan vara jobbigt och svårt men att det gäller att kämpa på.

Vi har i veckan arbetat med läsfixaren Cowboyen, han är den som återberättar och sammanfattar texter. Vi använder oss av nyckelord som stöd för vårt återberättande. Som en del i detta så få eleverna även möjlighet att återkoppla på varandra. Återkopplingen hjälper eleven att komma vidare i sin utveckling då hen behöver omarbeta något efter en viss respons. Nedan ser ni en liten film från när eleverna tränade på att återberätta och ge återkoppling.

Att skriva en instruerande text är inte alltid lätt, det har eleverna fått känna på när de ska skriva en algoritm till en robot som ska lära sig att borsta tänderna. Algoritmen består av ord, ord som måste komma i en viss ordning. I ordningen får inget uteslutas då roboten inte kan läsa mellan raderna. Be ditt barn visa det vi jobbar med i OneNote så får ni en inblick i arbetet.

I och med denna vecka så har vi nu avslutat cykla- gåutmaningen samt Matsvinnstävlingen. Vi hoppas vi får reda på resultaten snart :-).

Läslovet (Höstlovet)

Under lovet önskar jag att så många elever som möjligt antar utmaningen och går in på jag har läst. Läs, läs och läs lite till så alla elever bibehåller sitt flyt. Heja er, ni är bara bäst!

Veckan som kommer (skolvecka)

Vi kommer nu att gå vidare i ma-boken och titta mer på subtraktion 0-999. Vi tittar på olika strategier för att lösa en uppgift (ett uttryck) och eleverna får då känna efter vilken strategi de väljer att använda i olika sammanhang.

På onsdag bär det av till Eurostopområdet för en dag med Naturskolan.Temat för dagen är teknik på No-sidan kan ni titta på filmen som ligger där. På så sätt är fler elever mer förberedda. Vi får mat där men alla behöver ta med sig vatten. Ett litet fika är ok och vid detta lag så tror jag att ni vet vad litet fika betyder. Vi kommer att ha rast ute denna dag så se till att ha bra med kläder. Vi åker kommunalt fram ock tillbaka, återkommer med tider om de avviker från ordinarie start- och sluttider.

Måndag: idrott inomhus, ombyte och handduk.

Tisdag: bild för röd grupp, slöjd.

Onsdag: Teknikdag med Naturskolan. Läsuppdraget lämnas in!

Torsdag: idrott inomhus, nytt läsuppdrag delas ut.

Fredag: dans/rörelse

Önskar er alla en skön helg och en vecka med lte lugnare tempo för barnen åtminstone.

/ Malin     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *