Veckobrev vecka 46

Hej!

Måndag, fredag, måndag, fredag, veckorna bara swischar förbi. Veckan som har gått har varit bra. Onsdagens besök på Naturskolan var lyckad och ett litet startskott för fortsatt teknikarbete.

Inom svenskan så jobbar vi vidare ett tag till med våra instruerande texter och i samarbete med No:n skriver eleverna på sina faktatexter. Läsningen denna vecka gick bra men då vi fick lägga om läsarbetet lite så hann jag inte med att skriva några kommentarer. Inom matematiken har gått in på subtraktion 0-999, vi tränar huvudräkningsstrategier och uppställning/algoritm.

Veckan som kommer

Redan på måndag morgon är det dags för simning. Vi träffas i skolan 8.10, observera att det är tidigare än en vanlig måndag. ta med badkläder, handduk, duschtvål och en frukt. Eleverna hinner lämna in sina iPads på morgonen innan vi åker. Lunch äter vi när vi kommer tillbaka.

Inom so:n ska vi börja titta närmre på vad källkritik är och hur vi kan tänka kring det vi läser i olika medier samt reklam.

Eftersom det är Barnboksveckan så kommer jag att lägga mer fokus på litteratur av olika slag under veckan. Om någon av eleverna har barnböcker på andra språk än svenska så vore det roligt om de kommer med till skolan. Vi kommer i veckan att titta på hur vi skriver en bokrecension.

Måndag: simning, samling i skolan 8.10.

Tisdag: bild för blå grupp, slöjd

Onsdag: läsuppdraget lämnas in!

Torsdag: idrott inomhus, ombyte, skor och handduk. Nytt läsuppdrag lämnas ut!

Fredag: ha något rutigt! Ta med en bok du tycker om till vår fadderläsning!

En trevlig helg önskar jag er!

/ Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *