Veckobrev becka 47

Halloj!

Eleverna rivstartade veckan med en massa simning 🏊🏻‍♀️🏊🏻‍♂️. En del simmade runt 400 meter fördelat på bröst- respektive ryggsim 🤩. De dök efter ringar, trampade vatten i ett par minuter, fick kontroll på arm- och bentag som en koordinerad rörelse, vågade doppa huvudet för första gången, simmade genom en rockring under vattnet. Efter åt vi frukt i lugn och ro ute i cafeterian och alla skötte sig så bra. Mycket nöjd fröken som peppade och berömde 👏🏻🤗🍀.

Barnboksvecka och jag har försökt efter bästa förmåga att blanda in barnlitteratur i mycket av det vi arbetat med. I tisdags morse fick Astrid Lindgren stå för högläsningen 😃📖 och efter det pratade vi lite om hennes böcker och filmer. Berättade för eleverna vilken stor roll och betydelse hon haft för mig i min barndom och nu som vuxen. En guldgruva att föra vidare, filmer och böcker. Tisdagens och terminens första musiklektion ägnades åt barnvisan Lille katt. Vi klappade takt och rytm, lärde oss texten och tog fram lite rytminstrument som några elever hjälpte till att kompa med. Fredagens fadderträff gick i läsningens tecken. Liten som stor läste för varandra ☺️.

Arbetet i So kring källkritik är otroligt viktigt men också svårt. Skolverket, iis och ur-skola har alla tagit fram bra material som vi arbetar efter. Vi har nu först fokuserat på den digitala delen. Eleverna kommer att arbeta mycket i par för att sedan sitta i lite större grupper, allt för att Kinna hjälpa och stötta varandra. Att lära tillsammans är roligt!

Grupperna har haft sin sista lektion med Textil- respektive Trä och metallslöjd för denna termin. Röd grupp säger hejdå till Textil och blå grupp till Trä och metall. Grupperna har jobbat på bra och kommer vara några lärdomar rikare. Vårterminen 19 kommer en ny omgång påbörjas.

Veckan som kommer

Grupperna byter slöjdämne och röd får nu Trä och metallslöjd vilket då gör att blå grupp får Textilslöjd. Detta håller i sig fram till jul såvida inget händer. På torsdag ska all personal på skolan ha fortbildning vilket kan göra att klassen kan komma att sluta tidigare på torsdag. Måste dock kolla upp informationen ordentligt så jag återkommer på måndag med mer information.

Måndag: idrott inomhus, ombyte, skor och handduk.

Tisdag: bild för röd grupp, slöjd (byte)

Onsdag: läsuppdraget lämnas in.

Torsdag: nytt läsuppdrag lämnas ut! Idrott inomhus, om ute, skor och handduk.

Fredag: Storsamling. Kom i dina finaste festkläder vetja 😃👗👔👡👞.

Varma fredagshälsningar Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *