Vecka 49

Halloj!

Sista veckan i november har nu nått sitt slut och på lördag är det 1 december 🙃. Vad hände med alla månader där emellan, det var inte länge sedan vi startade upp denna hösttermin.

Allt fler elever blir mer och mer säkra på subtraktionsalgoritmen och hur de ska gör då de behöver låna för en högre talsort. Vi kommer ha kvar lite uppgifter som färdighetsträning men kommer nu att gå vidare inom matematikområdet.

Inom svenskan har vi fortsatt att lägga lite mer fokus på alfabetisk ordning samt arbetat med ords olika betydelser i olika sammanhang. Just det arbetet kallar vi för Ordmedvetenhet. Idag fredag introducerade jag området Gåtor som vi kommer att arbeta med framöver.

Inom tekniken har vi tittat lite på De fem mäktiga. Fem uppfinningar som ligger som grund i många av de olika saker vi har och använder i vår vardag. Första uppfinningen var Hävstången och vi försökte komma på olika vardagsföremål där hävstångsprincipen används. Lite svårt var det men till sist kom vi på hålslagaren, saxen och nagelklipparen. Vi  kommer att fortsätta med teknik ett par veckor till. Kom även in på domkraften så här i byta däcktider.

Första utomhuspedagogikpasset ägde rum i snöblandat regn men jobba ute gjorde vi ändå. Vill dock påtala vikten av att ha rätt typ av kläder på sig till skolan eller här på skolan så att verksamheten kan flyta på så bra som möjligt. Som jag skrev förra veckan så har frusna barn svårare att fokusera på det lärande innehållet.

Tack för alla roliga rapporter här på bloggen kring barnens vilja att hjälpa till hemma, lovar att vi kan komma med många liknande uppdrag 😉👍🏻.

Vi tackar åk 2 för en fin och välorganiserad adventssamling 🙏🏻👏🏻. Jag tackar åk 3 för ett fint jobb med att vara en bra publik 🤗🍀.

Veckan som kommer

Då vi nu går in i december månad så kommer en del att kretsa kring de traditioner som vi har i Sverige till just december och jul. Alla elever kommer att få en del av en adventskalender. Kalendern är i botten en berättelse som börjar den 1:a och slutar den 24:e. Fyra elever kommer att få samsas med en klasskompis om en ”lucka”. Som jag gjort tidigare år så kommer vi att lyssna på årets radiokalender. På måndag lyssnar vi på tre delar men efter det får helgernas avsnitt lyssnas på hemma.

Vi kommer nu fokusera lite mer på olika bibliska berättelser. Vi läser, funderar, samtalar och illustruerar. Parallellt tittar vi vidare på den sista delen inom källkritik som handlar elevers etik, rättighet och skyldigheter på internet.

Inom matematiken lär vi oss nu mer om digital tid och ser till att kopplingen mellan analog och digital tid blir bättre.

På onsdag kommer Martin från Naturskolan hit för att prata om och summera året och de aktiviteter som vi haft inom Äventyret.

Måndag: idrott inomhus, ombyte, skor och handduk.

Tisdag: bild röd grupp, slöjd

Onsdag: besök av Naturskolan. Läsuppdraget lämnas in. Förhör på Veckans ord!

Torsdag: idrott inomhus för röd grupp, ombyte, skor och handduk. Utomhuspedagogik för blå grupp. Nytt läsuppdrag delas ut samt nya Veckans ord.

Fredag: dans/rörelse. Tema, stjärna. Låt fantasin flöda ⭐️🤩😉!

Önskar er alla en fin helg och en trevlig 1:a advent. / Malin

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *