Vecka 50

Hej på er!

Så var det dags igen för ett nytt veckobrev. Nu är det bara två hela skolveckor kvar innan vi alla får ett välförtjänt jullov. 

Denna vecka har vi påbörjat arbetet med digital tid som vi också kommer att koppla ihop med den analoga. Fortsätt gärna och träna den analoga klockan hemma då det är en viktig baskunskap för vidare förståelse inom matematiken. Idag fredag påbörjade vi religionsarbetet och först ut var kristendomen. Då vi arbetat med religionerna tidigare blir det en liten repetitionsdel samt två berättelser från de olika religionerna. Idag läste jag Skapelseberättelsen och eleverna fick rita och skriva till.

Vill förklara varför eleverna inte fått någon återkoppling på deras läsning från mig. Förra onsdagen hade vi en incident som jag var tvungen att reda ut. Eleverna fick då arbeta på med läsförståelsen eller vara ute med Joel. Denna vecka var Joel hemma så jag var själv med klassen. Valde då att genomföra förhöret av veckan ord istället för att lyssna på deras läsning. Hoppas ni har förståelse för situationerna.

I onsdags var Martin från Naturskolan här för att sammanfatta de äventyr som vi fått vara med om. Roligt att höra alla elevers tankar om de olika dagarna och dess innehåll. Många fina kunskaper som de har tillgodogjort sig. Martin hade med sig en växt som lever i ett slutet ekosystem. Om jag inte minns fel så har växten varit i glaskrukan i 25 år. Den har växt flera decimeter och har skött allt själv. Martin lyfte även upp diskussionen kring alla de utsläpp som idag påverkar vårt klimat. Eleverna kom med många bra idéer för hur vi ska minska våra utsläpp.

Då vi har som tradition på Steningehöjden att varje år fira Nobeldagen och även dela ut något form av pris så har de elever som önskat kommit på en appidé. Idén skulle vara lite nytänkande och ha en klar struktur och syfte. Idag fredag har alla elever fått röst på 9 olika bidrag. Bidrag som vår Nobelkommitté  har valt ut efter noggrant övervägande. På måndag får vi veta resultatet. Spännande!!!

Idag fredag var sista dans/rörelselektionen med EvaKarin för denna termin men redan vecka 3  2019 sätter vi igång igen. De som eleverna gör kommer att resultera i en föreställning där ni föräldrar kommer att få se. Föreställningen blir först på vårkanten så information kommer längre fram. 

Så roligt att se resultatet av första veckans ord-förhöret. Många elever fick full pott, wow. Vi pratade om att felstavade ord slarvigt skrivna ord gav ett felpoäng. Alla har fått med sig testerna hem. Nya ord ligger nu i OneNote så öva öva!  

Båda halvklasserna har nu haft sin första lektion med utomhuspedagogik. Vi gjorde en ma-aktivitet som kallas för 36-leken och en sv-aktivitet som heter Alfabetiskt virrvarr. Fråga ditt barn om aktiviteternas innehåll.

Veckan som kommer

Vi startar veckan med Nobeldagen. Finklädd eller vanligt klädd är vilket som men vi blir serverade en lite finare lunch och då behöver vi ännu mer tänka på vårt bordsskick. Vi kommer då få veta vilken appidé som får årets Nobelpris.

På torsdag är det lucia och som traditionen är så bjuder f-klass på stämningsfull sång. Tåget är för elever på skolan.

Inför julpyssel vecka 50 så önskar vi få in toa- och pappersrullar. Tack på förhand!

Julavslutningen är fredagen den 21 dec kl: 8.30-10.30 (med reservation för någon liten tidskorrigering). Vi kommer att samlas kort i klassrummet för att sedan gå till sporthallen och dansa Polonäsen. Efter det kommer vi tillbaka till klassrummet och myser en stund.

Måndag: idrott inomhus, ombyte, skor och handduk.

Tisdag: bild för blå grupp, slöjd

Onsdag: läsuppdraget lämnas in! Förhör av veckans ord.

Torsdag: Idrott inomhus för blå grupp, ombyte, skor och handduk. Utomhuspedagogik för röd grupp, kläder och skor efter väder. Luciafirande!

Fredag: tema mysfredag. Kom i dina mysigaste kläder eller annat som ger dig en myskänsla. 

Tror det var allt så med det önskar jag er en trevlig helg och en fin helg! / Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *