Veckobrev vecka 51

En vecka kvar av denna hösttermin 🙃. Wow, kändes som ett par månader sedan som vi startade i augusti och om en vecka och 3 dagar är det julafton.

Vi jobbar på med digital tid, kalendern och tittar vidare på lite multiplikation. För att bli säkrare på stavning tittar vi på de olika ljudstridiga stavningsalternativ. Religionsarbetet löper på bra. Vi har nu gått igenom kristendomen och håller på med judendomen. 

Eleverna kommer att fortsätta med sitt respektive slöjdämne även ett par veckor efter jul. Sen blir det ett byte för att båda halvklasserna ska hinna med en omgång av varje även på vårterminen.

Vi fick ett fint luciafirande i torsdags av våra förskoleklasselever, tack ✨! Som tur var så kom Cecilia från åk 2 till oss efter lunch och körde en första lektion med schack. Jag känner mig inte helt trygg i schackens värld och då är det bäst och släppa in någon som är det. Cecilia gick igenom lite regler kring spelet men också den etiska delen som är viktig. Schack är ett tyst spel, vi hälsar alltid på varandra innan vi börjar, viktigt att tänka igenom sitt drag innan, rörd är förd och att alltid tacka för en god match efter. Så roligt att se alla duktiga elever i djup koncentration 😃. Nu kommer vi att köra på lite då och då.


Idag fredag var det mysfredag och det tog vi vara på. För första gången på väldigt länge chillade vi med lite film 🎞. 

Veckan som kommer

Nästan alla dagar är som vanligt men vi kommer att bryta av för lite pyssel och städning. Pyssel blir på onsdag efter lunch och då pysslar vi med faddrarna. Då vi ska få ihop lite lagom tid för själva pysslet så kommer eleverna att få gå 20 minuter längre, de slutar då 14.00. Glöm inte att ni gärna får skicka med lite toa- och hushållsrullar.

Igår torsdag publicerade jag ett inlägg kring läsning, veckans ord och digital tid. Gå in och läs!

På fredag då vi har julavslutning 🤶🏻🎅🏻🎄börjar vi 8.30 i klassrummet för att sedan gå upp till idrottshallen. Efter idrottshallen har vi en kort samling i klassrummet igen, myser lite och önskar god jul. Vi slutar 10.30 och de elever som har fritids och har anmält närvaro den dagen får då fritids, övriga får gå hem.

Måndag: idrott inomhus, ombyte, skor och handduk.

Tisdag: bild för röd grupp. Slöjd!

Onsdag: veckans ord och Superpojken

Torsdag: digital tid 1. Idrott inomhus för röd grupp, ombyte, skor och handduk. Utomhuspedagogik för blå grupp, kläder efter väder är viktigt.

Fredag: julavslutning 8.30-10.30

Önskar er en fin helg och en härlig tredje advent! / Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *