Veckobrev vecka 4

Hejsan!

Ännu en vecka på det nya året har passerat. Eleverna är taggade på nya kunskaper, vilket är så roligt. I veckan har vi fortsatt arbetat med multiplikation samt att börja se kopplingen till division. I torsdags påbörjade vi arbetet med konstruktion på tekniken. Eleverna fick göra en ritning i 3D först som de sedan skulle bygga med hjälp av kikärtor och tandpetare. Vi pratade om att konstruktion är något som är föränderligt och att hållbarhet är en viktig del. Idag fredag tittade vi på elevernas konstruktioner för att se vad som hänt med dem. Eleverna hade flera olika teorier kring varför en del byggen rasat eller börjat luta. En gemensam nämnare bland teorierna var att kikärtorna hade torkat och därför hade tandpetarna lossnat eller blivit ostadigare. När kikärtorna torkade så började de spricka lite också. Kloka elever som resonerade sig fram till en bra teori.

På idrotten har eleverna arbetat med racketsport vilket har varit väldigt lyckat. De övade på att träffa bollen, spela till varandra och slå lagom hårt. De gjorde också olika prick- och balansövningar. 

Angeliqa, som kommer ta över som klasslärare från och med tisdag, har skrivit en kort presentation om sig själv för att ni ska få en liten bild av vem hon är. Självklart är ni välkomna att titta in innan eller efter elevernas arbetsdag om ni även vill träffa henne.
Här följer hennes presentation:

Veckan som kommer

Måndag och tisdag går Malin och Angeliqa parallellt. Angeliqa kommer att ta över undervisningen mer och mer för att sedan stå själv från och med onsdag. Tisdag är sista veckan med det slöjdämne som eleven har haft nu. Från och med vecka 5 byter de, vilket betyder att röd grupp får textilslöjd och blå grupp får trä- och metallslöjd.

Måndag: idrott inomhus, ombyte, skor och handduk. Veckans delas ut!

Tisdag: bild för röd grupp. Slöjd.

Onsdag: läsuppdraget lämnas in!

Torsdag: idrott inomhus, ombyte, skor och handduk. Nytt läsuppdrag delas ut!

Fredag: Förhör av Veckans ord. Dans/rörelse!

Trevlig helg till er alla! / Malin och Angeliqa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *