Veckobrev vecka 4

Hej alla elever och föräldrar!

Ännu en vecka har gått. Denna vecka tackade vi av Malin då hennes sista arbetsdag var i tisdags. Vi gjorde detta på ett jättefint sätt då eleverna fått (om de ville) tillverka egna presenter som vi gav till Malin. Vi hade även tränat på och framförde sången ”En sång från hjärtat”. Jag tror inte ett öga var tort den lektionen. Det kändes som att eleverna fick ett bra avslut med Malin.

I onsdags tog jag över som lärare och i det stora hela har det mesta gått bra. Det är lite turbulent just nu i övergången med alla nya system och program jag försöker sätta mig in i. Jag hoppas ni har överseende med det. Det som strular just nu är Dexter. Jag har märkt att ni själva registrerar när en elev är hemma och är sjuk och ibland även kontaktar mig om det. Applåder och beröm till er! Tack för att ni registrerar när ert barn är sjuk!

Arbetsmässigt har vi denna vecka bland annat påbörjat två olika typer av böcker i Book Creator. En i svenskan där eleverna tränar på att skriva olika typer av texter (faktatext, berättande text etc.). Den texten vi tränade på denna gång var en instruerande text. Eleverna fick skriva hur man brer en smörgås. Det var viktigt att tänka på att de olika stegen hängde ihop med varandra. Den andra boken vi har börjat skriva är The book about me, där eleverna ska skriva en presentation om sig själva på engelska utefter en mall. Eleverna är jätteduktiga och frågar varandra om det finns något ord de inte kan eller hur man ska formulera sig.

Nästa vecka:
Vi ska börja titta lite på programmering. Vi ska även fortsätta med Olika texter-boken och The book about me-boken. Vi har börjat nosa lite på bråk i matematiken och kommer att fortsätta med det under veckan som kommer.

Från och med nästa vecka kommer idrotten se lite annorlunda ut:

Måndag: idrott (hela klassen), veckans ord läggs upp på bloggen
Tisdag:
Onsdag: idrott (blå), inlämning läsuppdrag
Torsdag: idrott (röd), nytt läsuppdrag
Fredag: förhör av veckans ord

Kom ihåg studiedag den 11/2, då är skolan stängd men fritids har öppet för de som är anmälda.

Det blev ett långt veckobrev denna gång men en sista sak jag vill informera er om är att utvecklingssamtal kommer att ske under vecka 7. Antingen onsdag den 13/2 eller fredagen den 15/2. På måndag kommer mer exakta tider för varje elev (håll utkik i deras väskor). Mer info kommer alltså på måndag nästa vecka. Om ni inte har fått reda på någon tid för utvecklingssamtal i slutet av måndagen så kontakta mig via mail så löser vi det.

Ha en riktigt trevlig helg!
/Angeliqa

4 reaktion på “Veckobrev vecka 4

  1. Hej Angeliqa!

    Finns det någon möjlighet att du kan lägga ut tiderna för utvecklingssamtalen här på bloggen också? Då är det lättare för oss att byta sinsemellan (och meddela dig förstås).

    Tack på förhand!
    Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *