Veckobrev vecka 5

Hej alla elever och föräldrar!

Denna vecka gick lika fort som den förra! Jag har tyvärr varit sjuk större delen av veckan vilket har gjort att mycket av undervisningen har varit repetition i form av läsförståelse i svenskan samt problemlösning i matematiken. Vi har dock börjat titta på likhetstecknets betydelse och simplare ekvationer. Exempelvis x-15=45. Fråga gärna era barn hur de skulle lösa uppgiften och be dem förklara steg för steg för er. Eleverna har skött idrotten väldigt bra trots det nya upplägget som kommer hålla i sig ett antal veckor framöver. Stor applåd till dem! Denna vecka hade vi lekar som tema på idrottslektionerna.

Nästa vecka kommer vi börja titta lite på programmering (då det blev uppskjutet denna vecka). Vi kommer även att börja förbereda oss lite inför de nationella proven genom att titta på äldre prov i både matematiken och svenskan. Temat på idrottslektionerna kommer att vara hinderbana.

Nästa veckas kom-ihåg:
Måndag: idrott (hela klassen), veckans ord läggs upp på bloggen
Tisdag:
Onsdag: idrott (blå), inlämning läsuppdrag
Torsdag: idrott (röd), nytt läsuppdrag
Fredag: förhör av veckans ord

Kom ihåg studiedag 11 februari, då är skolan stäng men fritids har öppet för de som är anmälda.

I helgen är det avlusningsdagar, läs mer här nedan:

Ha en trevlig helg och glöm inte bort melodifestivalen (för er som tittar på det)!
/Angeliqa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *