Veckobrev vecka 8

Hej!

Veckan innan sportlovet sa SWOOSH och sen var den förbi! Men trots det har vi hunnit med en hel del. Ena halvan av klassen har fått träna på hur man tar ut de viktiga delarna ur en faktatext samt hur man skriver en faktatext. Den faktatexten vi arbetade med handlade om lejon. Den andra halvan av klassen kommer få arbeta med det efter lovet. Vi har även fortsatt vårt arbete om kroppen och har tittat närmare på matspjälkningen, dvs. från mat till bajs. Vi har bland annat spelat Kahoot i två omgångar om just matspjälkningen men också jobbat lite analogt. Eleverna har fått rita upp organen som maten passerar igenom genom kroppen. Vi har också tränat på att skriva brev genom skriva brev till Malin. Man fick välja om man ville skriva digitalt eller för hand. De fick sedan lägga breven i varsitt kuvert. Breven är nu postade och vi hoppas på att få svar till vecka 10.

Vecka 10:
Måndag: Idrott-helklass, veckans ord publiceras på bloggen och i Onenote
Tisdag:
Onsdag: Idrott-blå, inlämning läsuppdrag
Torsdag: Idrott-röd, nytt läsuppdrag
Fredag:

Information om nationella proven:

De nationella proven vi kommer ha i årskurs 3 är i svenska och i matematik. Varje prov är uppdelade i flera delprov. Vi kommer inte göra alla delprov under en och samma dag utan vi tar ett delprov i taget. Vi kommer heller inte göra alla delprov i helklass utan i halvklass och ibland individuellt. Jag och specialpedagog Lisa Westberg kommer tillsammans hjälpas åt att genomföra proven. Vi börjar med och gör klart alla delprov i svenska innan vi börjar med delproven i matematik. Proven kommer börja vecka 11 och får pågå fram till och med vecka 20. Påsklovet är vecka 16. Under tidsperioden som proven pågår kommer eleverna inte att beviljas någon ledighet. Dvs. ingen ledighet kommer att beviljas dagarna innan eller efter påsklovet.

Ha ett riktigt trevligt sportlov!
/Angeliqa

En reaktion på “Veckobrev vecka 8

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *