Veckobrev vecka 10

Hej!
Veckan börjar lida mot sitt slut och eleverna har denna vecka jobbat på bra! Vi har bland annat möblerat om i klassrummet och arbetat vidare med Den vita stenen där vi pratar om utanförskap och vänskap. I matematiken har vi arbetat mycket med digital och analog klocka, i engelskan har vi arbetat med olika typer av ”family names”. Det vill säga benämningar på olika typer av familjemedlemmar, exempelvis father, aunt och grandmother. I svenskan har vi arbetat med att skriva berättelser med fokus på den röda tråden, vilket innebär att en berättelse ska ha en början, ett problem, en lösning och ett slut. Många elever tyckte det var roligt och bad om att få fortsätta med sina berättelser vilket gjorde att vi la in mer tid i schemat för det.

Nästa vecka börjar vi äntligen med de efterlängtade nationella proven! Lite information följer nedanför:

Vi kommer inte diskutera elevernas resultat under utvecklingssamtalen då vi redan har haft dem. Men ni kommer få möjlighet att senare i vår få titta på resultaten tillsammans med era barn.

Nästa vecka:

Måndag: Idrott – helklass, veckans ord publiceras på bloggen och i Onenote
Tisdag:
Onsdag: Läsuppdrag lämnas in
Torsdag: Nytt läsuppdrag med hem
Fredag: Förhör av veckans ord

Ha en trevlig helg!

/Angeliqa

2 reaktion på “Veckobrev vecka 10

    • Man anmäler som vanligt via Dexter att ens barn är sjuk och så får eleven göra proven när hen är frisk igen (fram till och med vecka 20).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *