Veckobrev vecka 11

Hej!
Det blir ett lite längre veckobrev denna vecka, så håll er i hatten så den inte blåser av!

De nationella proven är i full gång! Eleverna tycker det är väldigt roligt. Denna vecka har vi arbetat med ordklasser i Minecraft där de fått bygga olika ordklasshus. I engelskan har vi tränat på olika matord. Vissa lite enklare som många elever kände till sedan innan så som milk, eggs och broccoli. Men också lite nya kluriga, exempelvis peas, butter och cucumber. I matematiken har vi pratat lite mera om bråk och begreppen täljare och nämnare och i svenskan har vi arbetat vidare på ”den röda tråden” där eleverna får skriva berättelser.

Under den sista lektionen i fredags tittade vi på Lilla aktuellt skola där de tog upp en del aktuella händelser som hänt under den gångna veckan. Efter avsnittet skulle vi ha diskuterat dessa händelser i helklass, bland annat attacken i Nya Zealand, men tyvärr så drog tiden iväg och vi hann inte med att titta klart på avsnittet eller den tänkta planeringen. Det som togs upp på Lilla aktuellt skola var attacken i Nya Zealand men också om en pojke som har flytt från kriget i Syrien samt en flygolycka i Etiopien där samtliga 160 passagerare dog. Jag vill inte att eleverna ska gå omkring med en klump i magen och det vore därför bra om ni kunde prata lite om detta hemma.

Till ett lite roligare ämne: nästa vecka kommer en ny elev att börja i vår klass! Vi har utsett två stycken elever i klassen som kommer få agera guider under den kommande veckan. De kommer få visa runt på skolan och berätta olika saker som kan vara bra att veta. Exempelvis hur man hittar till matsalen eller var sjuksköterskan finns.

Jag vill påminna om att ladda elevernas iPads innan de tas med till skolan för dagen. Det är nämligen allt för vanligt att eleverna säger att de inte har tillräckligt med batteri eller att de bara har si och så många procent kvar och därför behöver ladda sin iPad. Jag och eleverna diskuterade detta tillsammans i onsdags, resultatet av vår diskussion blev att på morgonen när vi hälsar god morgon kontrollerar jag och eleven tillsammans att eleverna har tillräckligt med batteri för dagen. Vi kom överens om att man minst ska ha 85% på sin iPad. (Självklart är det ok om man har 81% också, men det är inte ok om man kommer till skolan med enbart 34% batteri.)

Nästa vecka har vi ingen idrott. Det är sista veckan innan den nya idrottsläraren Jessica kommer. Bra kämpat av era barn under dessa veckor då idrotten varit lite annorlunda! Det kommer dock vara simning på fredag. Se till att eleverna har med sig badkläder, handduk och tvål.

Eleverna har under fredagarna tränat dans med Eva-Karin. Tyvärr har de senaste veckornas lektioner fått ställas in eftersom Eva-Karin har varit sjuk samt haft föreställningar med andra årskurser. På grund av detta kommer hon under den kommande veckan träna med hela klassen, för snart är det dags för dansföreställning för åk 3 dit ni föräldrar självklart är bjudna. Mer info om detta bifogas nedan i ett informationsblad. I informationsbladet står det att ni ska klippa ut och lämna in en talong. Detta är inte nödvändigt då vi är en digital skola, utan fyll istället i formuläret nedanför (även om ni inte kan komma bör ni fylla i formuläret så att jag vet att informationen nått fram till alla):

Ett meddelande från vår rektor Helena Eriksson:
”Vänligen lägg ut info på era klassbloggar om att vi har ett föräldrasamråd på onsdag den 20 mars klockan 17.30-18.30 i matsalen. Jag och Maria kommer att ha ett öppet forum där de får info från oss och har möjlighet att ställa frågor till oss. Jag kommer att skriva om det på rektorsbloggen också.”


Bra att veta inför nästa vecka:

Måndag: Veckans ord publiceras på bloggen och i Onenote.
Tisdag:
Onsdag: Läsuppdrag in
Torsdag: Läsuppdrag med hem. Förhör av veckans ord.
Fredag: Simning! Ta med badkläder, handduk och tvål.

Om ni läste hela vägen hit, bra kämpat och guldstjärna till er!!
Hälsa era barn och ha en trevlig helg!
/Angeliqa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *