Veckobrev vecka 14

Hej,

Ännu en gång har veckan svischat förbi. Denna vecka har vi påbörjat nationella proven i matematik och eleverna kämpar på riktigt bra! Jag är så imponerad över dem att de orkar! Utöver proven har vi denna vecka arbetat med kroppen där vi har tittat lite på nervsystemet, vi har även haft vårt sista läsuppdrag innan påsklovet. Eleverna bör få lite andningsutrymme då det är slutspurten för nationella proven. Vecka 16 är det påsklov och efter det drar vi igång med läsuppdrag igen. I engelska har vi tränat på olika klädesplagg samt j-ljudet. Det vill säga skillnaden i uttal på exempelvis det svenska ordet jacka och det engelska ordet jacket. Vi har även börjat närma oss slutet på arbetet med Den vita stenen.
Varje vecka har vi ett fredagstema, vilket innebär att hela skolan klär sig utefter detta tema (om man vill, det är självklart inget måste). Vi har exempelvis haft sportfredag, grön fredag och prickig fredag. Denna vecka hade vi gammaldags skoldag som tema. Det var många elever som kom utklädda på gammaldags vis. Vissa elever med någon detalj, medan andra hade hela utstyrslar. Tyvärr hann jag inte ta en bild på eleverna i deras fina kläder, men det var en av eleverna i skoluniform som fotade sig själv och magistern när han inspekterade deras arbeten under fredagen.

Fortsättningsvis kommer jag att ha som mål att hinna med och fota eleverna när de har på sig något utefter fredagstemat, så att alla elever som vill får vara med och visa upp sig.

Nästa vecka är sista veckan innan påsklovet! Kämpa på! På måndag och torsdag är det idrott som vanligt. På tisdag är det dansuppvisning på Kulturumteatern/Arlandagymnasiet och de som har anmält att de vill ha biljetter bör ha fått biljetter med hem. Vi har fått direktiv om medhavd fika eller snacks. Självklart får man ha med sig lite gott, men det får inte ätas eller drickas inne i salongen utan då får man äta det innan. Föreställningen börjar kl 12.15 och förväntas pågå i ca.40 minuter. Det är viktigt att man stannar hela den tiden och inte går mitt i föreställningen.
Fredagstemat den kommande veckan är påskfredag. Fri tolkning. Kanske färgen gul? Påskkärring eller påskhare? Kanske en fjäder eller två i håret? Eller kanske en ägghatt?

Bra att veta inför nästa vecka:
Måndag: Idrott – ha med idrottskläder, veckans ord läggs ut på bloggen och i OneNote.
Tisdag: Dansuppvisning på Kulturumteatern/Arlandagymnasiet.
Onsdag:
Torsdag: Idrott – ha med idrottskläder.
Fredag: Temat är påskfredag.Förhör av veckans ord.

Ha en fortsatt trevlig helg!
/Angeliqa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *