Veckobrev vecka 15

Hej!

Nästa vecka (vecka 16) är det dags för det efterlängtade påsklovet. Under den gångna veckan har vi avslutat många saker. Bland annat har eleverna haft dansuppvisning där de visade upp sin dans ”Rakt in i kaklet” som de tränat på i flera veckors tid.

Dansuppvisning – Rakt in i kaklet

Vi har även avslutat vårt arbete med Den vita stenen där vi har arbetat med EPA-metoden gällande empati och kamratskap. (EPA står för ”enskilt, par, alla”. Eleverna får först tänka själva en stund för att sedan diskutera sina tankar i par för att till sist lyfta sina gruppdiskussioner i helklass.)

Ytterligare något som avslutades denna vecka var nationella proven. Om eleverna varit närvarande alla lektioner, har de nu skrivit alla prov! 🙌 Så himla bra jobbat! Ge era barn en klapp på axeln och krama om dem för att de kämpat och gjort sitt bästa! 💪 (Om man har varit sjuk eller frånvarande någon dag, då har man något eller några prov kvar att genomföra veckan efter påsk.) Påskharen tittade förbi i fredags och bjöd på lite påskgodis som en belöning för att eleverna har kämpat på så bra! Dock var det inte endast påskharen som var påskig i fredags, vi hade nämligen några fler som ville påska till det lite:

Denna vecka har vi också med ett informationsbrev från Susana Olsson Casas, chef för barn- och ungdomsförvaltningen i Sigtuna kommun. I sitt brev till er berättar hon om hur vi i kommunen nu tar ett gemensamt grepp för att förbättra kommunikationen och samverkan mellan föräldrar och förskola/skola. Målet med det gemensamma arbetet är att skapa ökad trivsel, trygghet och arbetsro för alla på förskolan/skolan, stora som små. Därför kommer de kommunövergripande riktlinjerna kring trygghet och arbetsro tas fram av personal, föräldraråd och ledningsgrupper tillsammans. Läs hela Susanas brev för att få reda på mer om arbetet och varför det är så viktigt att vi gör det tillsammans, för barnens bästa.

Klicka här för att läsa brevet!

Ni kommer få hem Sigtuna kommuns brukarundersökning 2019 med information i brevlådan och det är ni föräldrar och vårdnadshavare som ska svara på den. Det är en viktig undersökning som jag uppmuntrar er till att deltaga i . Eleverna kommer också få besvara en elevvariant men på skoltid efter påsklovet. Sista svarsdag är den 28/4.

Västa vecka (vecka 16) är det påsklov men när ni kommer tillbaka vecka 17 kan det vara bra att vara lite beredd:

v.17:

måndagAnnandag påsk, lediga!

tisdag: Byte av slöjdgrupper. Veckans ord publiceras på bloggen och i OneNote.

onsdag: Nytt Läsuppdrag med hem.

torsdag: Idrott – ta med idrottskläder, handduk och tvål.

fredag: Förhör av veckans ord. Fredagstemat är: Rosa fredag! 🌸

🍀Ha nu ett riktigt trevligt påsklov!🍀 / Angeliqa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *