Veckobrev vecka 17

Hej,

Denna vecka var en utav många kortveckor vi har framför oss nu innan sommarlovet. Nästa vecka kommer även den bli en kortvecka då onsdagen är den 1 maj, vilket innebär att det inte är någon skola.

Denna vecka har vi bytt slöjdgrupper, så det är nu röd grupp som har trä- och metallslöjd och blå grupp som har textilslöjd.

I matematiken har vi arbetat en del med bråk men också med åttans tabell, samt olika strategier för hur man kan tänka om man stöter på ett uttryck man inte kan sedan tidigare. Exempelvis 8×9. En strategi är då att tänka: ”9 är nästan lika mycket som 10. 8×10 kan jag ju! Då borde 8×9 vara nästa samma sak men subtraherat med en 8.”

I svenskan har vi börjat bekanta oss med en app som heter Ugglo. Denna app kommer vi använda oss av när vi ska läsa läsuppdragen fram till sommaren. Den bok i Ugglo vi kommer läsa heter BLÖH (Barnens Lilla Överlevnads-Handbok). Det är en bok där faktatext och berättande text är ihopslagna. Vi får följa grannarna Charlie och Maja när de ska träningsöverleva i en skog i Sverige och vad som kan vara bra att kunna gällande just överlevnad i de svenska skogarna.

Idrotten kommer bli lite annorlunda framöver. Några elever uppfattade att förändringen skulle skett redan denna vecka, men på grund av misskommunikation mellan mig och idrottslärare Jessica kommer förändringen starta kommande vecka. Måndagsidrotten kommer vara på morgonen i helklass som vanligt. På tisdagar framöver kommer halva klassen få idrottsteori varannan vecka (inga kläder behöver tas med till detta). På torsdagar framöver kommer halva klassen vara inomhus och ha idrott med Jessica, andra halvan kommer ha uteidrott med Joel (som är planerad i samråd med Jessica). Varannan vecka byter vi vilken grupp som har teori och idrott med Jessica/Joel.

Vi har börjat träna schack inför den kommande schackturneringen som äger rum på hela skolan den 5/6. Vi har bland annat spelat i klassrummet och tränat på reglerna, men vi har också tränat med våra faddrar i 6an där vi fick prova på hur man spelar en Berger-turnering. Fråga gärna era barn hur man spelar en Berger-turnering.

Det är några föräldrar som har hört av sig med lite funderingar gällande nationella proven. Jag kan meddela att jag är mitt uppe i rättningen av proven och så fort jag är klar med rättning och bedömning kommer jag bjuda in er föräldrar en eftermiddag där man får sitta och titta på resultaten med sitt barn i lugn och ro.

Lite information från vår rektor Helena:
Föräldrasamråd
På klassbloggarna innan påsklovet har ni läst Susana Olsson Casas, vår förvaltningschefs brev. Ett brev som handlar om att vi, skolor och förskolor, vill förbättra och utveckla kommunikationen och samverkan mellan skola och föräldrar. Ett gemensamt arbete där målet är att trivsel, trygghet och studiero för våra elever, era barn ska öka. Den 8 maj har vi nästa föräldrasamråd klockan 08.15-09.45. Vi bjuder in till frukost och jag hoppas att så många som möjligt av er samrådsrepresentanter har möjlighet att komma. Vi kommer att arbeta och ta till oss av era tankar och åsikter kring förväntansbrevet. Precis som Susana skrev så vill vi samarbeta med er föräldrar och vårdnadshavare. Meddela ditt barns klasslärare/mentorer om du har möjlighet att komma senast 3 maj så att jag kan planera frukosten. Vi kommer även att ha med personal från förvaltningen denna morgon. 
Helena hälsar även att alla föräldrar är välkomna till föräldrasamrådet och inte enbart representanterna.

Fredagsfinalen denna vecka var ”Rosa-fredag”. De elever som ville fick vara med på ett foto där vi visar upp våra snygga rosa kläder eller accessoarer.

Fredagsfinal á la rosa!

Nästa vecka:

Måndag: Idrott med Jessica. Veckans ord publiceras på bloggen och i OneNote.

Tisdag: Blå – Idrottsteori

Onsdag: 1 maj, röd dag. Skolan är STÄNGD.

Torsdag: Läsuppdrag till skolan. Blå – Idrott inne med Jessica. Röd – Uteidrott med Joel.

Fredag: Nytt läsuppdrag med hem. Förhör av veckans ord. Fredagstemat är: Craisy hairday!

Hoppas alla får en härlig helg!
Hälsningar Angeliqa

:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *