Veckobrev vecka 18

Hej!

Denna vecka blev det ett lite senare veckobrev. Veckan har upplevts mycket märklig, både av elever och personal. Onsdagen var en röd dag vilket innebar att skolan var stängd. Tisdagen kändes som en fredag och torsdagen kändes som en måndag.

Under veckan som gått har vi hunnit med att arbeta med en del olika saker. I SO har vi precis påbörjat ett arbete om forntiden där vi använder oss av ett material från NE som heter Arkeologens dotter. Eleverna tyckte det var mycket spännande. Under detta första arbetspass övade vi på vad arkeologi är och vad man gör som arkeolog. Den ena gruppen har även fått i uppgift att intervjua en äldre släkting hemma. Den andra gruppen kommer att få den uppgiften under nästa vecka.

I matematiken har vi arbetat med geometri. Eleverna har arbetat med olika former där de fått föreställa sig dem ur olika vinklar och perspektiv. Hur skulle det här föremålet se ut om man tittade på det bakifrån?

I svenskan har eleverna läst sitt nya läsuppdrag och det gick över förväntan!

Den 5/6 är det schackturnering på hela skolan och vi fortsätter att öva för fullt.

Idrotten kommer fortsätta som jag skrev i det förra veckobrevet, med halvklass på torsdagar. Men från och med nästa vecka är det uteidrott. Både på måndagar och torsdagar. Båda grupperna kommer alltså vara ute på torsdagen även om de gör olika saker.

Skolavslutningen är på kvällen den 11/6.

Under tidigare skolavslutningar har alla klasser sjungit en avslutningssång. Då vi är så många klasser i år kommer det inte rymmas inom tidsschemat för avslutningen. Istället kommer vi starta upp en skolkör. I fredags fick de elever som ville, anmäla sig till denna avslutningskör. Denna inbjudan visades då i klasserna:

Nästa vecka:

Måndag: Angeliqa har semester, Veckans ord läggs ut på bloggen och i OneNote

Tisdag: Angeliqa har semester, Röd – idrottsteori

Onsdag: Angeliqa har semester,

Torsdag: Uteidrott för både Röd och Blå, läsuppdraget in

Fredag: Nytt läsuppdrag hem. Förhör av veckans ord, Fredagstemat är pyjamasfredag!

Önskar er alla en fortsatt härlig helg

Hälsningar Angeliqa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *