Veckobrev vecka 19

Hej,

Vecka 19 lider mot sitt slut och här följer en liten resumé av veckan:

Måndag, tisdag och onsdag var jag ledig, men eleverna kämpade ändå på med Natalie på plats. De fortsatte arbeta med forntiden med Arkeologens dotter samt repetera klockan. Exempelvis: ”Hanna har fotbollsträning i 50 minuter. Klockan är 18.00 när träningen är slut. Hur mycket var klockan när hennes träning började?” Båda grupperna har även fått i uppdrag att intervjua en äldre släkting med ett antal intervjufrågor. Om eleverna har glömt detta får ni gärna påminna dem om det då vi ska arbeta med dessa frågor på torsdag nästa vecka. De fick fortsätta med åttans tabell genom att tillverka tabelloppor. Fråga gärna ert barn hur den fungerade.

När jag kom tillbaka arbetade vi med läsuppdraget samt matematiska bråk. Eleverna fick arbeta praktiskt med ett bråkdomino. Det fungerade som ett pussel de skulle lägga från start till mål. Vi har även fortsatt att träna inför schackturneringen som är den 5/6.

Den 21/5 är det friidrottsdag på skolan för årskurs F-3, mer info om det kommer.

I fredags var det pyjamasfredag och vi hade ett antal sömniga elever som gärna ville vara med för uppvisning:

Som jag skrev i veckobrevet förra veckan kommer en skolkör startas upp inför skolavslutningen. De elever som vill vara med har fått anmäla sig. Övningstillfällena är:

Tisdag 14/5 09.30-10.30
Onsdag 15/5 08.10-09.10
Tisdag 21/5 12.15-13.15
Måndag 27/5 10.30-11.30

Första tillfället är alltså redan på tisdag. Om eleverna missar skolarbete på grund av detta så kan de behöva ta ikapp detta antingen hemma, eller under studiestöd (som är på tisdagar mellan 14.20-15.20).

Under idrottsteorin har den röda gruppen arbetat med hur man hanterar nödsituationer. Jessica bad mig bifoga detta informationsbrev om just det:

Nästa vecka kommer jag var på en bedömarträff för nationella proven på måndag, då kommer istället Natalie, Soror och Joel vara i klassen. På onsdagen är jag ledig då jag behöver ta hand om en familjekris, då är istället Joel, Soror och Alexander i klassen. Men på tal om nationella prov kan jag nu meddela ett datum då ni är välkomna till skolan för att titta på resultaten tillsammans med era barn, nämligen onsdagseftermiddagen den 22/5. Mer exakta tider kommer under början av nästa vecka.

Nästa vecka, vecka 20

Måndag: Idrott (utomhus), Angeliqa är på bedömarträff för nationella prov. Veckans ord läggs upp på bloggen och i OneNote.

Tisdag: Blå – Idrottsteori, platsbytardag

Onsdag: Angeliqa ledig

Torsdag: Inlämning läsuppdrag, Idrott (utomhus för båda grupperna)

Fredag: Förhör av veckans ord. Nytt läsuppdrag med hem. (På övriga skolan heter fredagstemat istället Fredagsfinal ”Alla med”, därför kommer vi också kalla det så hädanefter). Fredagsfinal ”Alla med” – Bak- och framdagen.

Om det är något ni funderar över är det bara att höra av sig så ska jag göra mitt bästa för att svara på era funderingar.

Hoppas ni får en fortsatt trevlig helg!
/Angeliqa


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *