Veckobrev vecka 20

Veckan har än en gång nått sitt slut och det är inte långt kvar till det är sommarlov. Tiden är lite som en toarulle: ju närmare slutet man kommer desto fortar går det!

I svenskan denna vecka har ena halvan av klassen fått arbeta med dubbelteckning. Dubbelteckning innebär att man efter en vokal, som har ett kort ljud (oftast) skriver två konsonanter. Ofta är det två likadana konsonanter. Exempelvis ”att”, ”bulle” eller ”lamm”. Men ibland är det två som inte är lika dana, exempelvis i ”tack” eller ”och”. Den andra halvan kommer få arbeta med detta vecka 22.

Vi har fortsatt arbeta med Arkeologens dotter och de elever som ville fick tillverka egna halsband av lera. De kommer få ta med dem hem nästa vecka.

Vi har även fortsatt att öva på schack denna vecka. Vi övar genom att både spela partier på samma sätt som turneringen kommer vara upplagd, men vi går även igenom teoretiskt hur man spelar schack genom att visa olika scenarion på tavlan som vi sedan löser tillsammans. Exempelvis ”Om pjäserna står såhär, vilka av de svarta pjäserna kan den vita damen ta ut?”

Skolkören har dragit igång och två av fyra tillfällen har de övat. Eleverna som är med i kören vet om att de har lite läxor att ta ikapp och några väljer att göra dem på fritids eller studiestöd.

På tisdag den 21/5 nästa vecka är det friidrottsdag. Vi kommer samlas som vanligt kl.08.10 på skolan för att sedan promenera tillsammans till Midgårdsvallen, där dagen kommer spenderas. Vi räknar med att vara tillbaka vid skoldagens slut. Det är tillåtet att ha med sig fika. Skolan serverar pastasallad denna dag, men eleverna behöver ta med sig en tom matlåda, som de får fylla på med pastasallad innan vi promenerar. Om man vill får man ha med sig egen mat, men vi har sagt nej till hämtmat. De behöver även ha med sig bestick och en vattenflaska. Skolan bjuder på festis, men eftersom eleverna ska sporta hela dagen är det bra om de har med sig något mer att dricka. Bra om barnen packar allt i ryggsäck eftersom dem bär sin egen lunch.
Eleverna ska komma ombytta och klara på tisdag då vi inte kommer ha möjlighet att byta om på plats, men ändå kläder efter väder. Några av eleverna frågade om man kunde få skjuts till Midgårdsvallen, men då promenaderna är en del av rörelseaktiviteterna under dagen behöver eleverna vara med på dessa.
De senaste dagarna har solen varit framme och varit ganska intensiv. Vi rekommenderar även att man har med sig solkräm då vi kommer vara ute hela dagen.
Bra att komma ihåg till denna dag:
Fika är ok
Tom matlåda
Bestick
Vattenflaska
Solkräm
Samling på skolan 08.10
Ombytta innan skoldagen börjar, men ändå kläder efter väder.

På onsdag den 22/5 nästa vecka är ni välkomna till klassrummet mellan kl.15-17 för att titta på nationella proven tillsammans med era barn.

Fredagsfinal ”Alla med” denna vecka var Bak- och fram. Några hade kläderna bak- och fram, andra hade satt sina mobilskal bak- och fram. Det fanns de elever som resonerade att ”man brukar ju ha kepsen bak- och fram, så om jag ska vända den bak- och fram nu så blir den ju framåt”.

Nästa vecka:

Måndag: Uteidrott, Veckans ord publiceras i OneNote och på bloggen.

Tisdag: Friidrottsdag

Onsdag: Läsuppdraget in, Nationella prov-resultat kl.15-17

Torsdag: Uteidrott

Fredag: Det är den sista fredagen innan sommarlovet vilket gör att det är den sista veckan vi har veckans ord-förhör. Fredagsfinal ”Alla med” är Hattfredag. (Jag har sagt till några elever att det är Sportfredag, men det var ett missförstånd från min sida, det är alltså Hattfredag.)

Ha en fortsatt trevlig helg!
/ Angeliqa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *