Veckobrev vecka 21

Hej,

Den sista hela veckan i skolan innan sommarlovet har lidit mot sitt slut. Vecka 22 är det endast 3 dagar i skolan på grund av Kristi himmelfärdsdag samt en klämdag. Vecka 23 är det också endast 3 skoldagar, då på grund av Sveriges nationaldag samt en klämdag där med.

I tisdags var det friidrottsdag och vi promenerade hela vägen till Midgårdsvallen. Väl där kämpade klassen på med 400 m, höjdhopp, 60 m, kast med liten boll och längdhopp. Sen var det bara att traska hela vägen hem också! Solen sken hela dagen, så det var skönt att gå i skuggiga skogen! Eleverna kämpade på riktigt hårt! Jag är imponerad!

Vi har arbetat vidare med arbetet om forntiden genom att diskutera serien Arkeologens dotter. Vi har gått från äldre stenålder (jägarstenålder) till yngre stenålder (bondestenålder) och nu till bronsålder. Vi har ritat upp och diskuterat tidslinjen tillsammans samt enligt EPA-metoden diskuterat olika frågor kopplade till serien. Exempelvis vissa händelser eller vad vissa ord kan betyda.

I onsdags var ni välkomna att titta på elevernas resultat av nationella proven. Jag mottog många goda ord gällande denna möjlighet. Jag blev väldigt glad av de kommentarerna, tack så mycket! För oss är det självklart att man ska få titta på resultaten med sina barn. Man kan då se om det finns något område som behöver tränas lite extra på men även det viktigaste: vilka områden man glänste i! Det ska man suga in och gotta sig på! ”Detta är jag riktigt bra på! Vad stolt jag är över mitt eget lärande!”

I fredags spelade vi schack med våra faddrar och i åk 3 hade vi lärt oss ett drag som heter rockad. Det enda schackdraget där man får flytta två pjäser samtidigt. Fråga gärna era barn hur man gör lång eller kort rockad. Det är nämligen vissa kriterier som måste vara uppfyllda för att man ska få göra rockad.

Denna vecka hade vi Hattfredag som fredagsfinal. Det var ett glatt gäng som ville vara med på kort. Hattarna var både stora och små, andra hade mössor och kepsar eller hattimprovisationer av olika slag.

Välkomna på skolavslutning tisdagen den 11/6! Eleverna samlas i klassrummet kl. 17.30 medan föräldrar tar plats i idrottssalen. Själva avslutningen börjar 18.00 och då bör alla vara på plats.

V.22:

måndag: Uteidrott

tisdag:

onsdag: Läsuppdrag in, Sista läsuppdraget för terminen med hem. Onsdagsfinal ”Alla med” Blommig onsdag.

torsdag: Kristi himmelsfärdsdag – Skolan och fritids STÄNGD

fredag: Klämdag – Skolan STÄNGD (fritids öppet för de som är anmälda)

Trevlig helg på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *