Veckobrev vecka 22

Hej

Vecka 22 var en kort vecka och liter nu mot sitt slut.

Tidigare information från körledare Natalie var att det skulle vara totalt fyra körtillfällen. Jag har nu fått ny information av henne och det kommer vara några fler tillfällen. Ett tillfälle nu på måndag när den övriga klassen har idrott. De elever som sjunger i kör har körövning i musiksalen kl.8.30-9.30 istället för idrott. Vi har även ett körtillfälle på tisdag eftermiddag i slutet av skoldagen från kl.13.20-14.20. Eftersom vår skoldag slutar 13.40 på tisdagar behöver man inte vara med på hela övningen, men Natalie hälsar att om man vill vara med och öva är man varmt välkommen.

I måndags jobbade vi med feedback och eleverna fick skriva en berättande text som de sedan fick visa för en klasskamrat. Kamraten hade då ”två stjärnor och en önskan” som uppgift. Fråga gärna era barn vad det innebär.

I tisdags tittade halva klassen på filmen Balto på engelska med svensk text. Vi övade då på att lyssna på engelska ord och uttal samt på den svenska läshastigheten. Den andra halvan av klassen fick göra det som den första gruppen gjorde för några veckor sedan. Nämligen hur man hanterar nödsituationer. Jessica bad mig bifoga detta informationsbrev ännu en gång, till den gruppen:

I onsdags välkomnade skolan 6-åringarna som kommer börja i förskoleklass till hösten, det var även friidrottsdag för åk 4-6 samt att Soror var hemma och var vabbade. Detta innebar att vi inte hann med läsuppdraget som det var tänkt, därför har vi samma läsuppdrag till nästa vecka. Om eleverna vill läsa längre än de angivna sidorna är det självklart tillåtet då detta är den sista veckan vi kommer ha läsuppdrag i årskurs 3.

Vi hade blommig onsdag som onsdagsfinal ”Alla med” i veckan. Fröken Ange är lite vimsig och glömde sina blommor hemma, men det var många elever som hade blommigt på sig. Då det blev lite stressigt i slutet av dagen blev det inget gruppfoto, men det blev en personbild på en blommig Malte:

På måndag den 10/6 ska alla iPads och laddare tas med tillbaka till skolan och lämnas in för terminsavslut. Jag påminner redan nu så man kan börja leta efter laddaren om den har kommit på villovägar. Jag kommer självklart att påminna nästa vecka också.
Måndagen den 10/6 ska även alla arbeten från terminen få komma med hem. Barnen behöver då ha med sig en papperskasse med sitt namn på. En sån från ICA, Coop, IKEA….

För er som missade informationen förra veckan så är ni välkomna på skolavslutning tisdagen den 11/6! Eleverna samlas i klassrummet kl. 17.30 medan föräldrar tar plats i idrottssalen. Själva avslutningen börjar kl. 18.00 och då bör alla vara på plats. Om man bor nära skolan rekommenderar vi varmt att man lämnar bilen hemma och tar en promenad i den fina sommaren då det är väldigt begränsat med parkeringar runtom skolan.

Kulturskolan har öppet hus nu på måndag den 3/6 kl 18-20. Då är alla varmt välkomna dit!

Nästa vecka är även det en kortvecka.
V.22:

Måndag: idrott, (förutom för kören). Adrian kommer stå i boden första rasten och visa två förskoleklassare hur man gör.

Tisdag: Maria kommer stå i boden första rasten och visa två förskoleklassare hur man gör.

Onsdag: Schackturnering, sista läsuppdraget till skolan, Onsdagsfinal ”Alla med” Finonsdag.
Cindy kommer stå i boden första rasten och visa två förskoleklassare hur man gör.

Torsdag: Sveriges nationaldag – skolan STÄNGD

Fredag: Klämdag – skolan STÄNGD, men fritids är öppet

Ha en fin helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *