Veckobrev vecka 23

Hej,

Näst sista skolvecka i årskurs 3 lider mot sitt slut.

Denna vecka har vi tittat lite på olika typer av tabeller. Vi har även lärt oss om olika nordiska väsen. Fråga gärna vilket väsen ert barn specialiserade sig kring. Utöver det har vikt lådor inför skolavslutningen där vi tränade på att följa instruktioner. I onsdags hade vi schackturnering där hela skolan deltog. Det var en häftig upplevelse när hela skolan satt tillsammans i gymnastiksalen och spelade schack i total tystnad.

Vi har även planerat inför tårttävlingen på tisdag nästa vecka. Eleverna kommer i grupper om 5-6, baka tårtor. Vi kommer sedan rösta fram klassens bästa tårta. Efter det kommer det vinnande bidraget gå vidare till skolomröstningen där eleverna får rösta fram skolans bästa tårta. Inför detta har eleverna planerat vilka ingredienser och vilka redskap de ska ta med sig hemifrån. Skolan står för tårtbotten. Dubbelkolla gärna med era barn vilka ingredienser de har planerat att ta med.

På måndag ska eleverna lämna in iPad och laddare till skolan inför sommaren.

Ta även med en papperskasse till skolan (med elevens namn på) på måndag. Eleverna kommer nämligen få med sig alla sina arbeten hem. Även om det mesta är gjort på iPad så har vi jobbat lite analogt.

Denna vecka hade vi Finonsdag som veckans ”Alla med”. Vi tog ett fint kort på oss som ville vara med som avslutning på veckan.

Nästa vecka:

Måndag: Lämna in iPad och laddare. Ta med papperspåse.

Tisdag: Öppen scen, tårtbakning och SKOLAVSLUTNING

Ha en fortsatt trevlig helg!

Hälsningar Angeliqa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *