Veckobrev v. 18

Hej 🍀 En lite kortare vecka än vanligt, så vi har försökt jobba på extra fort o effektivt!

Klassen uttrycker ofta att saker är roliga och de vill lära sig och utvecklas – väldigt kul o härlig återkoppling för oss lärare att få 🤩

Vi har i veckan börjat arbeta med bråk i matematiken. Här är den pedagogiska planeringen

Vi fortsätter skriva på drakstriden – kanske är det dags för dig att läsa upp dina 3 första kapitel hemma? 🤩 I NO lär vi oss om jorden, rymden, Big Bang och månen 🌎🌕🌙 Nästa vecka fördjupar vi oss lite i planeterna. I SO är vi på slutspurten av Vikingatiden, den här veckan har vi läst om handelsstaden Birka, kommer du ihåg vilka varor man bytte i staden och varför betalade man med avklippta mynt?

Engelska läxan var väldigt kul att gå igenom och se hur väl de var genomförda. Några av eleverna sa till och med att när man väl kommit in i det var det inte så svårt. Heja ⭐️ Till nästa vecka (tisdag) finns eng-läxan i onenote – under varje elevs namn – Hemuppdrag – eng. Jag tipsar också om att man här på bloggen kan öva engelska ord inför varje vecka/kommande kapitel. Du hittar länkarna här.

Idrotten nästa vecka:

Klicka här för att se filmen

Information från förvaltning :

Vecka 19: 🍀 Förståelse för olikas viljor 🍀

Måndag: idrott

Tisdag: eng-läxa in och ut. Studiestöd 14.00-15.00

Onsdag: ingen musik

Torsdag: idrott

Fredag: 🍀 Fredagsfinal: gammaldags 🍀

Ha en fin första maj ❤️ och trevlig helg!

Önskar Noopur o Camillorna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *