Veckobrev v.35

Hej! Då var vi igång, och det känns toppen! Samtliga ämnen har dragit igång och även ipadsen är äntligen redo 🤩 Vi skickar med ipadsen hem idag och vill som vanligt att de kommer fullt laddade tillbaka till skolan på måndag.

I och med att det är många nya arbetsområden som dragit igång är det även många nya planeringar som eleverna fått ta del av. Dessa visar vad som ska bedömas, hur bedömningen sker och vad jag förväntar mig. Ta en titt ni med 🍀

På svenskan under året kommer vi prata om olika texttyper och i veckan började vi med dikter. Vi pratade om versrader och strofer, att formen på dikter kan vara bundna eller fria och eventuellt innehålla rim. Vi har provat skriva japanska Haiku-dikter, som består av tre rader och där antalet stavelser är viktigt; 5-7-5. Vi har också fortsatt arbetet med ”Det gyllene svärdet”. På måndag nästa vecka kommer vi börja med språklära och stavning, vi börjar med lång/kort vokal och dubbelteckning. Ni kommer få 12-15 ord som ni ska öva på till fredag, då ni får ett stavtest på orden.

Utvecklingssamtalen kommer att ske v. 39. dagar,tider och mer info kring det kommer under nästa vecka.

Schemat har tyvärr fortfarande inte satts än, så även denna vecka kommer start o sluttider längst ner i veckoinfon. Jag vill även meddela att kommentarerna här på bloggen krånglar lite, så har ni frågor är det viktigt att ni mailar.

Till idrotten hälsar Jessica och Helena

Se filmen här

På torsdag ska vi fira! 🥳 I sommar har klassen tillsammans läst ca 8000 sidor! Heja er! 🌟 Extra heja till Kajsa som bidrog med 3000 sidor av dessa! Firandet består av att vi kommer ta en picnicpromenad till Björnkälla och där bjuder Noopur och Helena på fika.


Vecka 36

Måndag:  8.30 – 14.30

Tisdag: 8.10 – 13.50, idrott

Onsdag: 8.10 – 14.30

Torsdag: 8.10- 14.30, inga idrottskläder istället blir det picknick o utelek

Fredag: 8.10 – 13.50, Stavningstest – dubbelteckning

Trevlig helg 🌮🌸 Önskar Noopur o Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *