Veckobrev v.39

Hej!

Vill som vanligt börja med att tacka alla föräldrar för utvecklingssamtalen och ett stort heja till klassen för genomförda samtal! Nu har vi nya mål att jobba mot 🍀🤩

En knasig vecka med korta dagar och samtal, men vi har ändå hunnit med en hel del. I kemin så har vi blandat och filtrerat, nu väntar vi ivrigt på nästa veckas lektion för att få se om vattnet avdunstat och om pulvret är kvar eller inte.

I matematiken arbetar vi med enhetsomvandlingar inom längd. Vi märker att många tycker det här är svårt – så det behövs tränas extra. Några av er har kvar på NOMP, visa gärna hemma, så även föräldrarna vet vad vi jobbar med. Och test lite på extra träning på elevspel om du vill, här. Idag har vi haft test i engelskan, vi har träffat faddrar och idrottat extra mycket för att uppmärksamma idrottens dag.

I svenskan avslutade vi vårt dikttema, det gjorde vi med att vi skrev små korta dikter. De blev jättefina!🌟 Visa gärna dina föräldrar hur bra de blev! Vi har även jobbat med m-ljudet. Jag vill förtydliga att orden som vi ska kunna stava till fredagarna ligger i Showbie Sv-hemuppdrag. Eftersom det är kortvecka nästa vecka tar vi inget nytt ljud, men på fredag får ni ord som kommer från alla tidigare hemuppdragen. Titta alltså igenom samtliga igen.

På fredag är Noopur ledig och då har jag (Helena) sån tur att få vara i klassen och ha svenska 🍀. Vi kommer påbörja ett nytt område då vi bekantar oss med en betydelsefull svensk författare och hens böcker.

Idrott nästa vecka:

Vecka 40

Måndag: Studiedag – skolan stängd, fritids öppet.
Tisdag: Studiedag – skolan stängd, fritids öppet.
Onsdag:
Torsdag: Idrott, Ma- läxan lämnas in och ny skickas ut.
Fredag: Mysfredag 😍😻 Noopur ledig, Helena och Frida i klassen.

Ha en fin helg och härligt studiedagar ☀️🍁!

Noopur, Helena och Frida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *