Veckobrev v. 40

Hej 🤩

En kort vecka men vi har försök hinna med lite av varje 🍀. I onsdags började vi prata om rasism, #blacklivesmatter och det arbetet som kommer gå parallellt med boken i engelska. I torsdags spelade de flesta in sina korta reklamfilmer – väldigt fina verkar det bli 🤗 Och så har vi börjat repetera omkrets och area – men tar det vidare till trianglar och sammansatta figurer mer nästa vecka. Kan se ut så här om du vill börja klura lite:

I svenskan hade vi inget nytt språkljud denna vecka, utan har repeterat de tidigare. Nästa vecka fortsätter vi med j-ljudet och det är ett ljud med många spännande stavningar🍀. Vi har börjat ett nytt arbetsområde där vi på många olika sätt kommer bekanta oss med Gunilla Bergström, ”mamman” till Alfons Åberg böckerna. Vi kommer läsa, skriva, se på film, samtala och på olika sätt bearbeta några av hennes böcker.

Information från skolsköterskan:

Tisdagen den 6 oktober är det dags HPV-vaccination. Vill ni se en lite kort information så kan ni kika tillsammans med era barn här.

Till NO lektionen på måndag fick ni idag med er Hemuppdrag – ni ska spana efter farliga medel hemma. På måndag ska du kunna presentera det här i liten grupp eller helklass.

Nästa vecka på torsdag är det dags för klassen att åka med Naturskolan på en vandring genom Sigtuna och undersöka den tekniska utvecklingen och dess spår. Vi är ute hela dagen, så kläder efter väder! En buss hämtar oss här så det är viktigt att hålla tiderna. Samma buss lämnar också av oss här på skolan ca 13.30.
Vill du ha med egen mat får du självklart ha det, annars får du lunch på plats. En extra frukt och vattenflaska kan vara bra också.

Idrotten till veckan:


Vecka 41:

Måndag: Hemuppdrag NO,

Tisdag: idrott, vaccin

Onsdag: Ma-läxan lämnas in och ut

Torsdag: Naturskolan hela dagen, se info ovan

Fredag: veckans ord, gulfredag ⭐️


Trevlig helg önskar Noopur, Helena och Frida 💞

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *