Veckobrev v.41

Den här veckan har vi arbetat mycket med NO, både kemi i klassrummet och vår heldag med Naturskolan. Vi har tittat på faro-symboler, blandad våra pulver med ättika och så har vi varit arkeologer och kollat på flera fornlämningar i Sigtuna.

Vi har inte hunnit arbeta så mycket med matten, men det får vi ta igen nästa vecka ⭐️ I svenska tränar vi j-ljudet, arbetar med Alfons och så har vi läst klart andra boken i trilogin om Drakskeppet och skrivit recension på den. I svenska språklära har vi sett att många inte gjort klart alla tidigare ljud i Showbie och Elevspel och kommer ägna tid åt det i veckan, veckans ord kommer bli nya ord på tidigare språkljud.
Och så får vi inte glömma att eleverna har vaccinerat sig 🍀 Heja!

Det är roligt att sammanfatta veckorna här för då ser vi hur mycket vi faktiskt hinner med varje vecka, vi lär o utvecklas hela tiden 🤩.

Några av er som frågade oss vuxna var och hur eleverna kunde träna mer (speciellt Ma och Eng) under utvecklingssamtal. I veckan har jag och Helena jobbat med att ladda med tips här på bloggen för enklare navigering i extra färdighetsträning. Idag visade jag eleverna Eng, Ma och Sv sidan här på bloggen. Vi kommer fortsätta fylla på där så se till att titta in ibland. Titta gärna tillsammans hemma också 🍀


Vi pedagoger har också arbetat en del med IST och bedömning av terminen hittills. Till helgen kan ni logga in på IST för att se bedömning av ditt arbete i Kemin (hittills), Naturskolan (dagen igår), matematiken (decimaltal, enheter och area) och engelska (Unit 1). Även ditt utvecklingssamtal ska nu gå att se och en samlad bedömningarna från våren. Vi hann inte titta på det tillsammans idag, men kommer göra det till veckan.

Nästa vecka hälsar Jessica och Helena till idrotten:

Vecka 42

Måndag:

Tisdag: idrott

Onsdag:

Torsdag: Idrott, Ma läxan in och ut.

Fredag: Veckans ord – blandat tidigare ljud

🤩 Trevlig helg önskar Noopur, Helena och Frida 🤩

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *