Veckobrev v. 42

🍁 Hej på er 🍁

Tiden rullar på och klassen kämpar på. Ännu en fullspäckad vecka med mycket som ska hinnas med. Vi har idag avslutat området i matematiken kring längdenheter, area och trianglar med ett litet prov. Bedömningen i IST finns nu för det området. I engelskan fortsätter arbetet med Martin Luther King – har ni pratat något om honom hemma? Kommer du ihåg vad han kämpade för? 🤝

Det har tyvärr inte varit så mycket NO i veckan, men eftersom det blev lite extra förra så är det ok. Vi har försökt ha mer matte istället.

På svenskan har vi jobbat på med vårt tema Alfons Åberg där vi läst, tittat på filmer, gjort författarporträtt och personbeskrivning. Idag skulle vi spela in våra beskrivningar av Alfons men eftersom det regnade kunde vi inte göra det ute – därför bestämde vi att alla gör det hemma. Spela in så det är klart till på måndag morgon!
Nu i veckan stannade vi upp i språkläran för att blir klar med alla tidigare ljud. Nästa vecka fortsätter vi med tj-ljudet.

Nästa vecka kommer vi också starta med hemuppdrag att läsa ”Pärlor av glas” en bok av Camilla Lagerqvist. Ni kommer få läsa 1-3 kap i veckan och en tillhörande skrivuppgift. Första hemuppdrag blir till efter höstlovet. Sedan är vi så lyckligt lottade att vi kommer få författarbesök av just Camilla i november. Kul! 🍀

Till idrotten nästa vecka hälsar Helena och Jessica

Se film för att öva här

Vecka 43

Måndag: Klar med inspelning av Alfons Åberg.

Tisdag: idrott, studiestöd 14.00-15.00

Onsdag:

Torsdag: idrott, Ma-läxa in o ut.

Fredag: veckans ord, 👻 Spökfredag 👻

Vecka 44: 🎃 Höstlov – skolan stängd (fritids öppet tisdag-fredag) 🎃

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *