Veckobrev v. 43

Då var det dags för lite höstlov 🍁 Välförtjänt och väldigt passande i tid då vi märker att många, både vuxna och barn, är väldigt trötta. Hoppas vi kan fylla veckan med vila o återhämtning så kör vi vidare igen sen måndag v. 45 🍀

Den här veckan har vi arbetat vidare med bråk. Vi tränar på att jämföra bråktal, hur gör vi för att få den största tårtbiten 😉🍰? Hur ritar vi olika bråktal och hur säger vi olika bråktal? Har du kvar en del på NOMP är de perfekt att göra klart och rensa upp under lovet 👍

Vi har också skrivit egna presentationer av Martin Luther King. Några har valt att presentera i klassen, heja 🍀 Visa gärna upp din hemma.

Vi fortsätter undersöka våra 5 mystiska pulver i NO, denna vecka med rödkål som är en naturlig indikator. Kommer du ihåg vad det betyder? Vad kunde rödkålen avslöja om våra pulver? Några kvalificerade gissningar börjar poppa upp och om ett par veckor vet vi nog vad vi har i de olika färgburkarna.

I svenskan har vi börjat läsa boken ”Pärlor av glas” av Camilla Lagerqvist. Vi har läst de två först kapitlen i skolan och nu ska ni läsa kapitel 3-4 hemma och göra den tillhörande uppgiften som finns i OneNote under hemuppdrag. Läsningen och hemuppdraget ska ni göra till torsdag v 45. Läxan kommer vara från torsdag till torsdag varje vecka. Vi kommer varje vecka läsa två kapitel högt i skolan och sedan får ni två i hemuppdrag. Vi har sån tur att på onsdag v 45 kommer författaren Camilla Lagerqvist på besök, inför det ska vi i skolan förbereda frågor som vi kan ställa till henne. Det är ju inte varje dag man får besök av en känd författare! 🌟

Vecka 44: Höstlov – skolan stängd! Fritids öppen tis-fre.

Vecka 45

Måndag: Besök av en lärarkollegor från högstadiet som kommer ha lite matematik med klassen.

Tisdag:Idrott, Studiestöd

Onsdag: Författarbesök

Torsdag: Idrott, Ma-läxa in och ut, Sv läsläxan klar (kap 3-4)

Fredag: Veckans ord

🍁💞 Trevlig helg och höstlov alla underbara höjdare 🍁💞

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *