Veckobrev v. 46

Hej!

Ännu en vecka i knasiga tider. Fortsatt många borta (speciellt i personalen) men jag tycker ändå vi har hunnit med mycket och alla har gjort så gott det går. Eleverna är flexibla och kämpar på 👍 Heja ⭐️

Vi fortsätter räkna med decimaltal, jämföra och omvandla till bråk. Det är ett område vi lägger mycket tid vid i åk 5 och hoppas på att vi alla ska kunna utvecklas 🍀 När vi jobbar vidare så blir det också mer problemlösning och 4 räknesätt med decimaltal.

I NO har vi äntligen avslöjat våra pulver – har ni berättat hemma? 3 av 5 pulver hade vi bra koll på och många hade också kommit fram till det i sina hypoteser. Två av pulvren (det gula och gröna) var lite nya för oss. Just nu håller vi på att forska om ämnena.

Vi fortsätter i engelskan med Unit 2 (chapter 5 & 6). Tänk på att du kan öva glosor här på bloggen om du vill. Efter chapter 7 & 8 så blir det test på hela Unit 2. I SO fortsätter klassen med religion och just nu bearbetas judendomen. Svenskan har det varit lite mindre av den här veckan, men det tar vi igen så fort Helena är tillbaka. Det vi har hunnit med är att gå igenom läxan, fortsätta träna på stavning och såklart så har vi läst en hel massa den här vecka 📚👍Wow vilka bokslukare vi har varit 🤩 Hoppas ni fortsätter i helgen och läser lite till. Nästa vecka blir det sista språkljudet som är Ä-ljudet. Sen var vi igenom alla! 🌟

På klassrådet denna vecka så önskade många en klassfest. Jag lovade att ta det med er föräldrar här på bloggen men med rådande läge pratade vi också om att det kan vara svårt. Men så ni vet att önskan finns ⭐️ Kanske för en utomhusaktivitet eller längre fram på våren.

Till nästa vecka hälsar Jessica o Helena:

Här kan ni se filmen

Vecka 47

Måndag:

Tisdag: idrott, studiestöd

Onsdag:

Torsdag: idrott, Sv (kap 11-12 i Pärlor av glas) o Ma läxa.

Fredag: Veckans ord Ä-ljudet

⚽️ Fredagsfinal: Fotbollsfredag ⚽️ Veckans ”Häng med uppdrag”: Hur många gånger kan du kicka en fotboll?

Trevlig helg önskar Noopur, Frida och Helena 🍁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *