Veckobrev v. 47

Hej!

Den här veckan har Helena varit tillbaka men Noopur hemma sjuk en del. Knasiga tider betyder att vi måste vara ännu mer flexibla och göra det bästa av dagarna. Det har blivit mer svenska och mindre Ma – men det brukar jämna ut sig i slutet ändå 🍀

Vi har arbetat vidare med de 5 mystiska pulvren, arbetat med chapter 7 i engelskaboken då vi bland annat tränat på klockan. Kommer du ihåg vad ”past” och ”to” betyder? I matematiken fortsätter vi träna de fyra räknesätten med decimaltal. Klassen har också börjat arbeta med islam.

I Sv har vi avslutat det sista språkljudet Ä-ljudet, nästa fredag har vi samma stavningstest som vi hade i början av terminen och ser om det blivit några förbättringar 🌟. Ni kommer få ett stavningsuppdrag för repetition. Vi har också avslutat arbetet med Alfons Åberg och nästa vecka kör vi igång med faktatexter och ska träna på olika rubriker och få rätt saker på rätt plats. När det gäller språklära är det dags för skrivregler, meningar, skiljetecken och dialog. Mycket skriva blir det📝🌟!

Den här veckan och fram till jul kommer vi ta en paus med Ma-läxan. Detta för att kunna lägga fokus på Sv läxan främst. Om man däremot vill göra en Ma-läxa ändå, för att träna för sin egen skull och fortsätta utvecklas så kommer jag varje vecka länka här på bloggen. Så denna vecka hittar ni den valfria Ma-läxan här.
Jag påminner också om att träna extra eng inför varje kapitel. Det kan ni göra här

Vi gör också lite förändringar i schemat från och med nästa vecka.
• Eleverna kommer sluta efter idrotten på torsdagar.
• Studiestödet kommer vi besluta samma dag om det blir av eller inte, detta beroende på personalnärvaro.
• Helena B kommer vara med åk 5 vid flera pass i veckan för att stötta upp och ha mer Sv • Noopur kommer gå ner i tid, vilket kommer betyda att hon börjar senare varje dag (10.00).

Det är viktigt att vi hjälps åt både vuxna och elever att behålla arbetsron i skolan. Just nu möter ni många olika vuxna och oavsett vem det är måste vi tänka på hur vi är och hur vi pratar med varandra. I veckan har det inte varit samma arbetsro, mycket pratigare, onödiga kommentarer och ifrågasättande varför man inte t ex får sitta var man vill eller bredvid vem man vill. Prata gärna om detta hemma, så att vi tillsammans kan få
lärorika och bra veckor, även om Noopur är lite mindre i skolan. Jag vet att ni kan, vi behöver bara anstränga oss lite mer och tänka efter. 🌟🍀

Till idrotten hälsar Helena o Jessica

Vecka 48

Måndag:

Tisdag: idrott, studiestöd

Onsdag:

Torsdag: idrott, Sv-läxa. Läs kap 15-16 och gör uppdrag i onenote

Fredag: Disneyfredag 🤩, stavningstest

Trevlig helg önskar Noopur, Helena och Frida 🍀


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *