Veckobrev v. 48

Ännu en vecka med fullt upp och massa som hunnits med. Med raska steg går vi mot december, jullov och lite ledighet 🤩 🎅🏼.

Den här veckan har vi i eng arbetat med chapter 8 och också avslutat Unit 2. Det betyder att vi nästa vecka har ett litet test på hela Unit 2 (chapter 5-8). Testet delar vi upp på flera dagar, onsdag o fredag. Du kan träna ord på Quizlet, grammatik o fraser på övningsmästaren (allt finns länkat här). Vi kommer också träna läsförståelse, skriva o hörförståelse på lektionerna nästa vecka.

I matematiken fortsätter vi jobba med problemlösning och 4 räknesätt. Det är ofta ett område många tycker är lite klurigt men vi kämpar på. Vi har också redovisat våra pulver och avslutat arbetsområdet med Kemi. 🍀

So:n i veckan handlade om hinduismen och det var stort engagemang i kring gudar och annat som det diskuterades om.

I svenskan har vi börjat skriva faktatexter och vi övar på att få till passande rubriker och att innehållet hamnar på rätt plats. Gemensamt skrev vi om cykeln och nästa vecka får ni skriva en faktatext på egen hand. I språklära har vi börjat med meningar och skiljetecken. Idag gjorde vi även stavningstestet, samma som i höstas och förhoppningsvis har vi alla förbättrat oss 🌟. Vi kommer fortsätta med veckans ord på fredagar och lämpliga ord kommer jag plocka ut från kapitlen vi läser i ”Pärlor av glas”.

Inför kommande Nobeldagen (10 december) kommer vi på måndag arbeta med årets Nobelpris på höjden som kommer vara inom området litteratur (med temat GRIT). Du kan redan i helgen börja fundera på vad du vill skriva om. Såhär ser uppgiften ut:

Inför idrotten nästa vecka hälsar Helena och Jessica

Vecka 49

Måndag:

Tisdag: idrott

Onsdag: Eng-test del 1

Torsdag: idrott, Sv-uppdrag (läs kap 19-20) plus tillhörande uppgift i onenote

Fredag: Eng-test del 2, Veckans ord 🎄 Julfredag 🎅🏼

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *