Veckobrev v. 49 🎄

Hej,

Veckorna rasar förbi! Noopurs sista dag idag och för oss andra så kör vi på i 2 veckor till 🤩. Vi har idag spelat lite spel och myst med Noopur och önskar henne nu lycka till med nya tillvaron och hoppas vi snart får se dig o bebisen 🥰. Fram till jullovet kommer Helena vara med klassen samtliga lektioner förutom de praktisk-estetiska. Vi har tidigare under terminen fokuserat mycket på Ma/NO och kommer nu dessa dagar lägga extra tid på Sv/Eng och SO.

I veckan har vi i svenskan fortsatt arbeta med faktatexter och eleverna har skrivit faktatexter om egna ”hittepådjur” och det blev många roliga nya djur. Vi har utvärderat vad vi lärt oss i femma hittills i några ämnen och fortsätter med det nästa vecka. I engelskan har vi haft test på hela Unit 2 – heja er ⭐️

Nästa vecka börjar vi med ett nytt projekt i engelskan 🇬🇧🤩

På onsdag 9/12 ska vi simma. Vi går från skolan kl 8:00 (Obs! Tiden). och promenerar till Midgårdsbadet. Vi träffas utanför på skolans framsida (vid busshållplatsen) och promenerar därifrån till badhuset. Vi kommer även gå tillbaka, så det är bra att ha med sig något att äta, smörgås/frukt. För er som vill komma direkt till Midgårdsbadet går det bra, då träffas vi i receptionen kl 8:50. Åker man direkt vill jag gärna veta det. Maila mig senast måndag 7/12 (Helena.bertilskold@edu.sigtuna.se).

På onsdag kommer eleverna sluta kl 13:15. De får med sig en hemuppgift hem.

Just nu är det väldigt rörigt i klassen, tyvärr. Många som glömmer bort eller väljer att inte följa våra trivselregler. En påminnelse här så hoppas vi att ni pratar om det hemma också. Det gäller:

  • Skor inomhus, ljudvolymen inomhus!, springer o jagar varandra inomhus.
  • lämnar lektioner för att tissla o tassla ute i korridoren
  • stannar inne på raster och gömmer sig för vuxna för att inte bli tillsagd
  • Tråkig inställning o attityd mot vuxna, pratas bakom ryggen på oss (”nu kommer Noopur…”, ”vi lär oss att ha tråkigt”, …, ”måste man…”).
  • Byter platser med varandra, vilket gör att det snackas mer och man ifrågasätter varför man inte får sitta bredvid vem man vill.

Vi skriver det här på bloggen för det är en stor del av eleverna som gör så här. Väldigt viktigt för allas vår skull att vi orkar hålla i och följa reglerna som är bestämda dom här sista veckorna.

Vecka 50

Idrotten till veckan:

Här kan du se filmen


Måndag:

Tisdag: idrott, So-prov

Onsdag: simning

Torsdag: idrott, Sv-uppdrag (läs kap 19-20) plus tillhörande uppgift i onenote

Fredag: Veckans ord, luciafredag 🎅🏼

💞 Tack för ett fint avslut idag! Och alla fina presenter och era ord. Jag ser väldigt mycket fram emot den här nya delen av mitt liv men kommer såklart saknar alla fantastiska höjdare enormt mycket 💞 Som jag sa i klassrummet, jag kommer tillbaka med bebben när vi alla mår bra för kramar då 🍀🥰 Ta hand om er!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *