Veckobrev v 50 🎄

Näst sista skolveckan är avklarad och det är bara en kvar innan härligt jullov väntar. Idag började vi dagen med att förskoleklass skred runt i korridorerna och sjöng Luciasånger för oss.

Vi har jobbat på flitigt även denna vecka, även om några dagar blev lite kortare med hemuppgifter som följd. I svenskan har vi övat på att skriva dialog och håller på att avsluta våra faktatexter om ”hitte-på-djur”. Det är några som redovisat sina djur. Vi har även läst ut vår bok ”Pärlor av glas” och skrivit bokrecensioner. Till våren kommer vi ha ett liknande upplägg med hemuppdrag att läsa skönlitterär bok och göra uppgift. Det är ett väldigt bra sätt att öva läsning, läsförståelse och träna på att skriva olika slags texter. Sen håller vi tummarna att vi kan genomföra författarbesöket av Camilla Lagerkvist till våren🤞. Det skulle vara så roligt nu när vi läst en bok av henne.

I matten har vi påbörjat kapitlet om koordinatsystem och proportionalitet. Vi kommer inte hinna klart hela avsnittet innan jul, men då fortsätter vi efter. Nästa vecka ska vi göra testet ”Förstå och använda tal”, vilket vi gör med jämna mellanrum för att se vår utveckling.

I tisdags hade vi religionstest om de fem världsreligionerna och det visade att vi lärt oss endel. Vi har en relgionsuppgift som vi ska slutföra under nästa vecka och där ni ska hitta på en egen religion och redovisa den.

I onsdags hade vi en bad- och promenaddag och det var roligt att vara ute med er för ni skötte väldigt bra. Inga sura miner över den långa promenaden och besöket i Midgårdsbadet gick exemplariskt – så Heja er! 🌟

Nästa vecka:

Måndag:

Tisdag: idrott

Onsdag:

Torsdag: idrott

Fredag: Skolavslutning kl 8:10 – 10:00


Ha en trevlig helg! 🕯 🌟

Hälsar Frida, Jakob och Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *