Veckobrev v 2 ☃️

Så var vi igång igen! Vårterminen har börjat med härlig vinter ❄️. Vi har även satt igång att arbeta och gått igenom vårterminens arbetsområden, bl a i svenska där vi börjat med ordklasser, först ut är substantiv. Även en ny skönlitterär bok, ”Månfågel” är påbörjad med samma upplägg som förra terminen. Vi läser 2-3 kapitel i skolan och ni läser 4-5 kapitel hemma och får en tillhörande uppgift. Detta kommer vi göra till torsdagar. Ni kommer även få veckans ord som ni gör till fredagar.


I So:n påbörjades Medeltiden och på No:n arbetar vi med teknik och temat är Hållfasthet. I matten fortsätter vi med koordinatsystem och tränar extra på kluriga områden som t ex att storleksordna decimaltal. I engelskan har vi startat unit 3 och India. Vi läser faktatexter om Indien och tränar läsförståelse genom att längre texter.

Under v 5 kommer vi ha elevledda utvecklingssamtal. Samtalen hålls kl 12:30 måndag-torsdag och eleverna avslutar skoldagen kl 12:30 dessa dagar. Samtalen gör vi digitalt via Teams och inbjudan kommer till veckan.

Vecka 2:

Måndag:

Tisdag: idrott – vi åker pulka i Siriusbacken. Ta med hjälm och något att åka på.

Onsdag: bild

Torsdag: slöjd, idrott. Vi återgår till ordinarie schema och har svenska efter idrotten. Dagens slutar kl 14:30. Hemuppdrag kap 4-5 i Månfågel + tillhörande uppgift. (Uppgiften finns i OneNote under hemuppdrag).

Fredag: musik. Hemuppdrag: veckans ord (finns i Showbie under hemuppdrag).


Tack för en fin första vecka! 💞 Trevlig helg!

Yamuna och Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *