Vecka 3 ❄️

Nu har vi redan gått två veckor på vårterminen och är igång i samtliga ämnen och lär oss mycket. I svenskan har vi arbetade med argumenterande texter och ordklassen verb, och att verb förekommer i olika tempus (tidsformer). I matten har vi räknat proportionalitet och på tekniken testade vi att tillverka hållfasta broar av papper. På So:n har vi läst om hur människor levde på sina gårdar, att kyrkan var betydelsefull och även tittat på en del av filmen Arn. På engelskan fortsätter vi att läsa texter om Indien och även här tränar vi på verb.

Skolinspektionen skickar varje år ut en enkät där du som vårdnadshavare har möjlighet att delge synpunkter om skolan. Klicka här så kommer du direkt till undersökningen. Välj enkät för föräldrar för att besvara frågorna. Under nästa vecka kommer vi i klassen också genomföra en enkätundersökning från Skolinspektionen.

Vi har också ägnat tid åt att förbereda våra utvecklingssamtal, utvärderat gamla mål och satt nya för vt-21. Under nästa vecka (v4) ska ni elever tillsammans med era föräldrar genomföra ett eget samtal hemma. Då visar och pratar ni om gamla mål, nya mål, visar arbeten ni gjort och saker ni tycker gått bra och är stolta över. Veckan därefter (v5) kommer ett digitalt samtal att hållas. Vi kommer bjuda in till ett möte i Teams, på elevernas iPad. Mötesbokningarna skickar vi nästa veckan, men redan nu kan ni se er samtalstid.

Vecka 4

Måndag:

Tisdag: Idrott & Hälsa

Onsdag: Bild

Torsdag: Slöjd, Idrott & Hälsa. Hemuppdrag kap 9 – 10 i Månfågel + tillhörande uppgift. (Uppgiften finns i OneNote under hemuppdrag).

Fredag: Musik. Hemuppdrag: veckans ord (finns i Showbie under hem).

I skrivande stund har vi problem med att lägga till bilder. Därför kommer idrottsplaneringen så snart det går bättre.

Tack för den här veckan och ha en trevlig helg! 💞

Yamuna & Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *