v.5 ❄️⛄️

Hej!
Hoppas ni haft intressanta och givande utvecklingssamtal hemma! Nästa vecka kommer vi (Helena och Yamuna) att börja ringa upp er via teams på ert barns IPad. Då går vi igenom trivsel och studiero (den gröna tabellen), de gamla målen och de nya målen. Några av er har börjat få inbjudningar redan på teams och har man inte det så kommer det inom kort. Tiderna kan ni också se i förra veckans inlägg.

Denna vecka har vi i engelskan skrivit dialoger där vi tränat att böja våra verb på rätt sätt, vi ska fortsätta på dessa nästa vecka och även spela upp dem för andra. Vi har även tränat läsförståelse och lyssnat på barn i engelskspråkiga länder. I matten håller vi på avsluta kapitel fyra som handlar om proportionalitet, koordinatsystem och negativa tal. Vi kommer att i nästa vecka göra en diagnos på kapitlet och sedan byta till matteboken 5B.
på svenskan har vi arbetat med adjektiv och vi har skrivit en gemensam argumenterande text. Nästa vecka kommer eleverna att skriva en egen argumenterande text.
På tekniken har vi tagit reda på vilka olika typer av broar som finns och hur dessa är byggda. Nästa vecka startar arbetet med att bygga egna! Till arbetet efterlyser vi tomma toarullar. Så har ni hemma så vill vi ha dem. På so:n har eleverna läst om Birger Jarl och Magnus Ladulås.

Lite förändringar när det gäller So:n, från och med nästa vecka kommer Yamuna (jag) att ha So med åk 5. Tidigare har de haft Anna som är lärare i åk 6.

Eftersom vi har utvecklingssamtal nästa veckan så kommer elverna sluta 12.30 måndag, tisdag och onsdag. Under torsdagen kommer eleverna att gå som vanligt men idrotten kommer att utgå, de kommer istället att läsa andra ämnen som de läst mindre av under veckan på den tiden.

Måndag v.6, 8/2 är det studiedag vilket innebär att eleverna är lediga. Sedan samma vecka kommer vi att dra igång studiestöd för åk 5 på tisdagseftermiddagar. Vi båda (Helena och Yamuna) kommer att vara på plats där. På studiestöd kan man gå om man till exempel varit borta mycket eller behöver träna extra på något. Detta kommer vi prata mer om på utvecklingssamtalet.

Ha en fin helg nu i det vintriga vädret!
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *