Vecka 6 ☀️❄️

Tack för alla trevliga och givande samtal vi haft denna vecka! 🌟 Nu är det bara och hugga i och sträva mot nya mål 🍀. Även om det varit kortare dagar denna vecka har vi hunnit jobbat en hel del.

I svenskan har vi jobbat med pronomen och skrivit argumenterande texter. Det har varit roligt att läsa texterna och många har gjort fina framsteg i sitt skrivande. Nästa vecka tar vi oss an ytterligare en argumenterande uppgift som vi då kopplar till idrotten och hälsa. På so:n har vi repeterat medeltiden en hel del. Nästa vecka ska vi lära oss massor om digerdöden. I matten har eleverna nu fått sina nya matteböcker och vi har kikat på de nya målen. Kapitel 6 som vi nu ska arbeta med handlar om algebra och redan denna vecka har eleverna klurat på växande mönster och arbetat med likheter, uttryck och enkla ekvationer på NOMP. Vi fortsätter med detta nästa vecka. På engelskan har vi funderat på hur man komparerar adjektiv och detta har vi tränat både muntligt och skriftligt. Nästa vecka ska vi läsa om Ghandi. När det gäller tekniken så har eleverna nu kommit igång och gjort fina skisser på sina broar och kommer i veckan att börja bygga, bilder på resultaten kommer senare!

Påminner om att skolan är stängd på måndag, eleverna är alltså lediga. Vill också påminna om att vi gärna vill ha toarullar, så skicka med barnen 🙂

Vecka 6

Måndag: Studiedag – ingen skola

Tisdag: Idrott & Hälsa

Onsdag: Bild

Torsdag: Slöjd, Idrott & Hälsa. Hemuppdrag kap 18-19 i Månfågel + tillhörande uppgift. (Uppgiften finns i OneNote under hemuppdrag).

Fredag: Musik. Hemuppdrag: veckans ord (finns i Showbie under hemuppdrag).

Nästa veckas idrott:

Tack för den här veckan och ha en trevlig helg! 

Yamuna & Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *