Vecka 7 ☀️❄️

Då var redan denna vecka slut, lite kortare eftersom det var studiedag i måndags. I svenskan jobbar vi på med argumenterande texter och nu tillsammans med idrott och hälsa där eleverna ska argumentera varför det behövs mer rörelse i skolan. Samtidigt som vi lär oss argumentera lägger vi till idrottsbegrepp som kondition, fysisk- och psykisk/mental hälsa, självkänsla, självförtroende och letar efter fakta hur fysisk aktivitet påverkar vår hälsa.

På tekniklektionerna byggs det broar för fullt och vi kommer att fortsätta även nästa vecka, samtidigt som vi bygger får eleverna också dokumentera sitt arbete, vad fungerar bra, vad fungerar mindre bra? Vilka ändringar behöver jag göra? 🔨

I matten har vi fortsatt arbetet på området Algebra. Denna vecka har vi löst enkla ekvationer och diskuterat och arbetat med symbolerna = ≠<>. Nästa vecka kommer vi att lära oss hur man skriver och tolkar algebraiska uttryck.
Nytt är nu att varje torsdag får eleverna en matteläxa kopplat till det vi arbetar med. Denna torsdag var det problemlösning. Första läxan fick de i torsdags och den ska då göras till nästa torsdag. Tycker man att något är svårt så går det jättebra att fråga om hjälp på mattelektioner eller också stanna på studiestöd (tisdagar) och göra läxan då. Läxan hittar ni i Showbie.

På engelskan har vi denna vecka lärt oss massor om Gandhi. Vi har läst texter tillsammans i helklass och även i mindre par. Vi har tränat läsförståelse, hörförståelse och grammatik och vi avslutade veckan med att se oss om i Mumbai ✈️ Nästa vecka ska vi träna på att sammanställa fakta om Indien och sedan börja på en skrivuppgift.
Denna vecka har vi på historian läst, tittat på en kortare film och skrivit en text om digerdöden med egna ord, det tyckte barnen var spännande! Nästa vecka går vi vidare och kikar på medeltida städer och hur man levde där.

Vecka 7

Måndag:

Tisdag: Idrott & Hälsa. Studiestöd kl 14:00-15:00.

Onsdag: Bild

Torsdag: Slöjd, Idrott & Hälsa. Hemuppdrag kap 22-23 i Månfågel + tillhörande uppgift. (Uppgiften finns i OneNote under hemuppdrag). Matte hemuppdrag som eleverna hittar i Showbie.

Fredag: Musik. Hemuppdrag: veckans ord (finns i Showbie under hemuppdrag).

Nästa veckas idrott:

Trevlig helg,

önskar Yamuna och Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *