Vecka 8 ☀️

Tänk att det snart redan är sportlov?! Tiden har rusat fram. Den här veckan har vi jobbat i Svenskan med räkneord i språkläran – grundtal och ordningstal och att båda kan skrivas med både siffror och bokstäver. Nästa vecka blir det prepositioner och interjektioner – svåra ord, men jag tror inte ni kommer tycka det är så klurigt. På fredagen byter vi ut veckans ord och har prov på ordklasserna istället. Passa på i veckan och öva, två ordklasser per dag. Titta på det vi gjort i Showbie, kolla Natur och Kulturs länk som finns i Showbie (mycket bra för repetition). Våra argumenterande brev börjar ta form och vi siktar på att bli färdiga nästa vecka. Bra jobbat! 🍀🌟

I matten denna vecka har vi övat på att både tolka och förstå olika uttryck samt skriva egna. Nya matteläxan till nästa torsdag handlar även den om att teckna algebraiska uttryck. Vi har även hunnit med att träna på olika huvudräkningsstrategier för addition, subtraktion och multiplikationsuppgifter. Nästa vecka kommer vi att arbeta med mönster. Vi kommer att fundera på hur olika mönster växer och hur man kan teckna olika uttryck för detta. Det blir den sista delen i kapitlet som vi arbetar med innan vi repeterar allt vi gjort i kapitel 6.

På engelskan har vi tränat på att samtala och pratat om olika strategier man kan ta till för att hålla samtalet ”flytande”. Vi har även läst och lyssnat på ännu mer texter om Indien och lärt oss mer om landet. Idag, fredag, har vi påbörjat en skrivuppgift där eleverna först ska träna på att samla fakta om Indien från olika källor (på engelska) och sedan använda informationen i sina egna texter. Detta kommer vi att arbeta med under hela nästa vecka också.
På tekniken har vi fortsatt vårt arbete med broarna, nästa vecka kommer vi att avsluta och utvärdera arbetet.
På So:n har vi läst om medeltidens städer och om vanliga brott som begicks på den tiden och vad man kunde få för straff. Nästa vecka kommer vi att lära oss mer om handeln under medeltiden och vem Drottning Margareta var 👑.

Vecka 8

Måndag

Tisdag: Idrott & Hälsa – imklassrummet. Studiestöd kl 14:00-15:00.

Onsdag: Bild

Torsdag: Slöjd, Idrott & Hälsa. Hemuppdrag kap 26-27 i Månfågel + tillhörande uppgift. (Uppgiften finns i OneNote under hemuppdrag). Matte hemuppdrag som eleverna hittar i Showbie. 

Fredag: Musik. Svenska prov – Språklära – Ordklasser (finns i Showbie under hemuppdrag).

Idrotten nästa vecka:

Ha en jättefin helg!
Önskar Yamuna och Helena

En reaktion på “Vecka 8 ☀️

  1. Åh vilka underbara brev jag och Ishani fått ❤😊 Sååå glad att få höra från er och vad ni har för er och hur ni mår 🍀 Tack!

    Hoppas ni har en bra vecka nu innan lovet och sen ett toppen lov ❄⛷

    Massa kramar från Noopur

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *