Vecka 8 och inför vecka 10

Då var det redan dags för sportlov! En välförtjänt vecka med vila (och kanske lite sportinslag) för ni har kämpat på SÅ bra denna första delen av terminen. Idag har vi i Sv avslutat arbetsområdet om ordklasser, vilket vi gjorde med ett prov som jag hoppas ni inte tyckte var alltför krångligt. Efter sportlovet kommer vi fortsätta i språklära om ordkunskap, som kommer handla om låneord, sammansatta/särskrivna ord, liknelser m m. Vi kan även se fram emot författarbesök av Camilla Lagerqvist v 11, visserligen digitalt men ändå väldigt inspirerande.

På idrotten har vi senaste tiden övat inför ”Jerusalema challenge” och hela skolan har dansat 💃🕺. Så här bra blev det:På historielektionerna har vi arbetat med begreppen ”orsak och konsekvens” och då särskilt kring några specifika händelser under medeltiden. Vi har även läst om drottning Margareta och Kalmarunionen. Efter lovet kommer vi att fortsätta vårt arbete kring medeltiden ytterligare några veckor.
På tekniken har vi byggt klart våra broar och efter lovet får alla grupper redovisa. Hur har vi byggt för att den ska vara så hållfast som möjligt? Vilka material har vi valt? Vilken typ av bro är det? Det är frågor som vi kommer att diskutera tillsammans. Så klart ska vi också testa dem!

I matten har vi tränat på att tolka mönster. Efter lovet kommer vi att repetera kapitel 6 om algebra och sedan ha ett test onsdag v.11. Det kommer finnas möjlighet att träna till det både på skolan (lektioner och studiestöd) och hemma (men inte under lovet).
Under engelskan denna vecka har vi skrivit på våra brev och många spännande texter har jag fått in. Efter lovet kommer alla få möjlighet att rätta eventuella stavfel och utveckla sina texter ytterligare utifrån checklista.

Vecka 10: 

Måndag:

Tisdag: Idrott & Hälsa. Studiestöd kl 14:00-15:00.

Onsdag: Bild

Torsdag: Slöjd, Idrott & Hälsa. Inga hemuppdrag i Sv eller Ma till denna vecka. 

Fredag: Musik. Inga veckans ord

Idrotten v 10:

Ha ett fantastiskt härligt sportlov! ☀️

önskar Yamuna och Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *