V 10 och inför v 11 ❄️

Jaha, då blev det vinter igen! Vi har haft en bra första vecka, även om den varit något snackigare än vanligt, så det vill vi ska bli bättre kommande veckor. På klassrådet denna vecka tittade vi tillsammans på klassens trivsel- och trygghetsenkät från 2020, när det gäller studiero och hur man upplever att det går att jobba på lektionerna. En lite för liten del tyckte att det var jättelugnt medan lite mer än hälften tyckte att det var ganska lugnt. Vi vill ju så klart ha fler som tycker att det är jättelugnt så detta kommer vi att fortsätta arbeta med. Fundera på din roll i klassrummet och vad vi ska tänka på 🤔 detta kommer vi prata mer om tillsammans i klassrummet v.11.

På matten denna vecka har vi repeterat kapitlets områden och arbetat med problemlösning. Vi har provat att lösa problem med hjälp av att teckna algebraiska uttryck. I torsdags fick eleverna nya matteläxan. Den handlar om mönster. Matteläxan är som vanligt torsdag till torsdag. Nästa vecka kommer vi ha ett test på kapitel 6. Vi övar i skolan på våra mattelektioner och på studiestödet för de som vill och känner att de behöver. Det finns även möjlighet att träna hemma på sin IPad, Showbie där det finns arbetsblad.

På engelskan har vi gjort ett sista ryck med våra engelska texter. Eleverna har bättrat på sina texter utifrån kommentarer. De har gjort ett fint arbete! Vi har även denna vecka gjort ett test i hörförståelse. Nytt är att från och med idag (fredag) så har eleverna ett nytt hemuppdrag där de tränar sin muntliga förmåga. Varje vecka får de ett nytt uppdrag där de ska prata om något särskilt i en minut. Denna vecka är det ”A place you have been to or want to go to”. Eleverna skriver stödord och spelar in sitt tal i Showbie. Förutom att träna sin muntliga förmåga övar de även upp sitt ordförråd då de pratar om nya saker varje gång ⭐️

Vi har börjat med biologi och temat Hållbar utveckling. Vi har denna vecka läst och pratat om klimatförändringar.


I svenskan har vi läst ut Månfågel och skrivit en bokrecension. Det kommer fortfarande vara läs/skriv hemuppdrag (torsdag – torsdag), vi kommer läsa olika slags texter. Vi fortsätter med att skriva ord på fredagar. I språklära jobbar vi med ordkunskap och olika typer av ord och stavning. Nästa vecka får vi digitalt författarbesök av Camilla Lagerqvist och eleverna har förberett, så många kloka frågor! 🌟🍀.


Vecka 11:

Måndag: Häng med! Denna vecka kör vi en utmaning, kan vi kicka en boll minst 5 gånger? Start måndag.

Tisdag: Idrott & Hälsa. Ta med inneskor. Studiestöd kl 14:00-15:00.

Onsdag: Bild

Torsdag: Slöjd, författarbesök ca efter lunch. Hemuppdrag – läsa en text + svara på frågor. Prov på kapitel 6, matematik.

Fredag: Musik. Veckans ord och hemuppdrag engelska: one minute speech. Denna fredag kör vi fredagsfinal med temat mysfredag!

Idrotten v 11: 

Vi har denna vecka också startat igång rastaktiviteter där vi kör gemensamma lekar och gruppstärkande aktiviteter som eleverna får vara med att bestämma. Detta gör vi till en början varje fredag på lunchrasten fram till påsklovet.

Med önskan om en trevlig helg! 🥰

Yamuna & Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *