V 11 och inför v 12

Nu var även denna vecka till ända. I torsdags hade vi ett trevligt digitalt författarbesök av Camilla Lagerqvist. Vi fick läs- och skrivinspirerande tips, bl a gjorde vi en 5 min skrivövning där vi skulle gestalta någon av känslorna glad, arg, ledsen och rädd. Det blev väldigt bra texter på så kort tid. Bra jobbat och ni ställde så många kloka frågor till Camilla! 🌟 Annars i sv har vi jobbat på med ordkunskap – låneord och vi har påbörjat ett nytt arbetsområde som handlar om tala, lyssna och samtala – där kommer vi dels att förbereda en egen presentation, men också ha olika samtalsövningar fock träna på lyssna och fråga.

I matten denna vecka har vi haft prov och vilken koncentration klassen visade, alldeles fantastiskt 👍🏼😀 Vi hann sedan starta med kapitel 7 som handlar om massa och vinklar så ny matteläxan handlar om vikt. Vi har idag, fredag, tränat på att växla mellan enheterna kilo, hekto och gram. Klurigt!
nästa vecka kommer eleverna få titta på sitt matteprov och vi fortsätter att träna på att växla mellan olika viktenheter, storleksordna och jämföra.

På engelskan har vi denna vecka börjar nya kapitlet. Temat är ”Vardagsliv”, vi läser/lyssnar på texter och arbetar med tillhörande glosor och arbetsuppgifter. Nästa veckas läxa handlar om att berätta om sin favorithögtid. Eleverna spelar in sig själva när de pratar i Showbie, engelska, homework.

På No:n har vi läst och arbetat med växthuseffekten. Eleverna är nu i full färd med att göra en animering i Keynote som ska förklara hur växthuseffekten fungerar. Nästa vecka kommer vi att prata och läsa om luft och hur den kan påverkas av luftföroreningar.

Vi håller på att avrunda medeltiden. Eleverna har fått välja en historisk händelse eller en historisk plats som de ska lära sig lite mer om. Detta arbetar vi med hela nästa vecka. Efter lovet kommer vi att börja med geografi, Norden.

Denna fredag skulle vi spela brännfotboll som rastaktivitet men på grund av bortfall i personalen denna vecka så fick vi ”nöja oss” med att leka 123⭐️ på gården. Vi hade roligt ändå, vilket märktes på utvärderingarna vi gjorde efteråt! Vi flyttar fram brännfotbollen och kan förhoppningsvis spela nästa vecka.
Tyvärr gick även bilden bort denna vecka på grund av sjukdom.Idrotten vecka 12:

Se en film om skador här

Nästa vecka 12:

Måndag:

Tisdag: idrott

Onsdag: bild

Torsdag: slöjd, idrott. Sv hemuppdrag, Ma hemuppdrag

Fredag: Veckans ord, Eng – One minute speech


Ha en härlig helg!☀️ Önskar Yamuna och Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *