V.12 och inför v.14

Då var det dags för ytterligare ett välförtjänt lov för våra femmor! 🐣🌞

Denna vecka har vi hunnit göra mycket trots en något kortare dag i torsdags. Eleverna har i So:n hunnit starta igång ett nytt område i geografi: Norden. Vi har i veckan tränat begreppen. Naturgeografi och kulturgeografi. Vi har även börjat titta på serien ”Geografens testamente. Efter lovet kommer vi att både träna på att kunna namnge städer och vatten i de olika nordiska länderna och undersöka hur vulkanutbrott och jordbävningar uppstår.

På No:n arbetar vi vidare med området Hållbar utveckling. Vi har tittat på filmer, löst korsord och läst tillsammans i våra miljöböcker om luft och luftföroreningar. Efter lovet kommer vi prata mer luft men även vatten. 💦

På matten har vi arbetat med massa. Eleverna har tränat mycket på enhetsomvandlingar. Vi har även tränat på att mäta vinklar med gradskiva. Vi fortsätter träna på att mäta och rita olika vinklar och efter lovet. Eleverna har ingen ny matteläxa utan nästa matteläxa får de torsdag v.14. Alltså ingen läxa över lovet. På engelskan har vi arbetat med läsförståelse. Vi har läst, svarat på frågor och tränat på glosor. Efter lovet ska vi skriva egna dialoger och spela upp för varandra. Precis som på matten har de ingen läxa över lovet men vill man träna extra finns det i Showbie, engelska olika länkar till hemsidor och spel där man kan träna de olika förmågor (läsa, lyssna, tala och skriva).

På svenskan har vi fortsatt med området tala, lyssna och samtala. Vi har pratat om att goda lyssnare låter den som talar får tid på sig, att den får tala till punkt, att man uppmuntrar personen, är intresserad och ställer frågor. Vi har också gjort olika samtalsövningar och upptäckt att det kan vara svårt att prata om något i 4 min, att inte avbryta varandra och att hålla sig till ämnet. Efter påsk fortsätter vi. Då kommer vi också göra uppgiften vi fick av Camilla Lagerkvist, att skriva om en historisk händelse/person med anknytning till Sigtuna. Vi skulle nämligen få en present när vi gjort det – mycket spännande! 💝

Andra spännande saker som händer:

Naturskolan har bjudit in oss på en heldag hos dem med temat ”Kemiska reaktioner”där vi tillsammans både tittar och genomför experiment. Det blir den 13/4.
Åk 5 ska också få sin andra dos av HPV-vaccinationen och Moa har bokat in förmiddagen 27/4 till detta.

Veckoinformation v. 14

Måndag:  Lov

Tisdag: Idrott

Onsdag

Torsdag: Idrott, ny matteläxa. Vi går igenom hemuppdraget från v 12 (om havet) + nytt hemuppdrag i svenska.

Fredag: engelskaläxa

Idrotten vecka 14:

Ha ett jättehärligt lov! Glad Påsk 🐣!

önskar Yamuna och Helena 🥰Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *