V.16 och inför v.17

Då var även denna vecka slut och som eleverna har läst under denna vecka! Vi har varje dag räknat antal sidor och på måndag får vi ett resultat för veckan! Klassen har varit väldigt bra engagerade i läsveckan och läst för elever i förskoleklass och åk 1. De har även tagit hand om tipspromenader på rasterna – bra jobbat av er! Denna fredagsmorgon var också väldigt speciell och rolig. När eleverna kom i morse så spelade orkestern Superstar orkestar, från kulturskolan för oss på skolgården. Riktigt roligt och uppskattat! 🎺🎷

På svenskan den här veckan har vi skrivit texter och valt mellan ämnena ett fritidsintresse, en plats jag jag tycker om eller en person jag beundrar. Nästa veckan ska vi förbereda att presentera det vi skrivit och kommer öva på det. Vill man inte presentera inför varandra, så går det bra att göra det på annat sätt, t ex gospels ls in en film som man visar för någon/några eller bara för mig (Helena). Vi kommer också börja med nordiska språk nästa vecka och bekanta oss med våra grannländers språk.

I matten har vi vi bland annat arbetat med problemlösning i par kopplat till det arbetsområde vi arbetar med. Vi har också diskuterat vilka metoder man kan använda sig av, till exempel lösa problemet genom att prova sig fram eller genom att rita. Nästa vecka fortsätter vi med detta och avslutar också kapitel 7 med ett test på fredagen. Vill man träna extra till detta så finns det arbetsblad i Showbie men man kan även träna på Nomp genom att göra uppdraget ”Träna inför provet”.

På engelskan har vi tränat på olika maträtter och frågeorden på engelska. Vi har även övat på att samtala i mindre grupper. Idag, fredag fick eleverna sin nya läxa. Ämnet de ska tala om är ”Favoritbok eller favoritfilm”. Eleverna spelar som vanligt in sig själva när de pratar om detta. Läxan ska vara klar till nästa fredag.
På No: n denna vecka har vi undersökt olika matvaror (det kanske ni märkt hemma!). Var kommer maten ifrån och vad betyder märkningarna? Nästa vecka fortsätter vi läsa om mat kopplat till hållbar utveckling och då kommer vi att grotta ner oss i hållbart fiske.
På geografin denna vecka har vi lärt oss vad Golfströmmen är och varför den är så viktig just för oss. Nästa vecka fortsätter vi arbeta med Norden och dess natur. 🌲

Nästa veckas ”Häng med!” : Hur många träningspass får du ihop på en vecka? Som fredagsfinal blir det: träningsfredag.

Vecka 17

Måndag:

Tisdag: HPV-vaccination, ingen idrott utan andra lektioner i klassrummet.

Onsdag: Bild

Torsdag: Hemuppdrag Sv – instruktioner och Ma, studiestöd 

Fredag: Veckas ord och engelska: One minute speech och test på kapitel 7 i matten, massa och vinklar.

Idrotten nästa vecka:

Ha en jättefin helg, vi håller alla tummar för fint väder! 🌞

Hälsningar Helena och Yamuna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *