V 18 och inför v 19

Veckorna rusar fram och vi jobbar på! I svenskan har vi denna vecka jobbat med danska och lyssnat på några korta sekvenser på hur Pippi Långstrump låter på norska och danska. Vi även fått lyssnat på varandras presentationer, vilket varit jätteroligt och då har vi fått träna på att vara goda lyssnare och ställa relevanta frågor. Vi kommer fortsätta med detta kommande vecka samt att vi resterande tiden av femman kommer ägna tid åt att skriva korta, snabba texter och prata om texter som vi läst.

På matten denna vecka har vi arbetat med bråk. Vi har lärt oss omvandla tal i blandad form till tal i bråkform och tvärtom. Vi har även tränat på att addera och subtrahera bråk. Veckans matteläxa handlar dels om omvandlingen, bråkform till blandad form men också begreppsträning inom detta. Läxan finns att hitta i Showbie och ska vara gjord till torsdag nästa vecka. Nästa vecka repeterar vi bråk och sedan kör vi igång med procent.

På engelskan har vi denna vecka tränat på att beskriva olika människor på engelska. Vi har även börjat titta på filmen ”Matilda” och börjat skriva på en text kopplad till filmen. Nästa vecka kommer vi fortsätta med detta. Eleverna får sedan rätta sina texter utifrån feedback. Vi slutar med ”One minute speech” och börjar med läsläxa istället. Eleverna läser (texter som vi arbetar med i klassrummet) och svarar på frågor. De ska även läsa en del av texten högt och spela in. Läxan finns att hitta i OneNote och är till på fredag v.20.
På So:n har vi läst om Danmark. Vi har även lärt oss massor om tidszoner, hur många vi har och varför de finns. Nästa vecka fortsätter vi med Norden och lär oss allt om Island 🇮🇸.
På No:n har vi haft ett förhör på klimatordlistan och resonerat och diskuterat kring olika konsekvenser av till exempel bilkörning. Vi har också lärt oss varför det är viktigt att lämna in överblivna mediciner.
De sista veckorna nu kommer vi i No:n att läsa och arbeta med energi och energiomvandlingar.

På måndag är det vaccination för de som ännu inte har blivit vaccinerade. Moa, vår skolsköterska kommer och hämtar dessa elever omkring kl: 9.00.

Vecka 19

Måndag: Vaccination för några

Tisdag: Idrott utomhus, Studiestöd

Onsdag: Bild, omprov matte

Torsdag: Lediga – Kristi himmelsfärds dag

Fredag: Lediga

Nästa veckas idrott

Vi påminner också om att det är kort vecka nästa vecka 😀

Trevlig helg önskar Yamuna & Helena 🍀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *