V 19 och inför v 20

Denna vecka gick extra snabbt eftersom den var så kort. I svenskan har vi gjort klart våra presentationer och håller nu på att skriva en text om antingen ”En spännande dag” eller ”Tidsmaskinen”. Alltför att hålla igång och öva vårt skrivande. Texten ska vara mellan 250-500 ord. Det ska blir kul att läsa! 🌟

I engelskan har vi tränat mycket denna vecka på personbeskrivningar. De sista veckorna kommer vi som i svenskan också att träna mycket skrivande. I so:n är vi nu klara med Island, nästa vecka lär vi oss allt om Finland. Vi kommer även att ge oss ut på fältstudier och undersöka närområdet. I matten har vi arbetat med procent. Vi tränar också på att omvandla samma tal till decimal, procent och bråkform. På No:n har vi arbetat med begreppet energi och energiomvandlingar. Nästa vecka ska vi planera och genomföra en undersökning där vi tillverkar våra egna svävare!

Spännande saker som händer: tisdag 25/5 kommer vi att ha en halv friidrottsdag på Midgårdsvallen. Mer info om detta kommer i nästa blogginlägg.

Nästa vecka v 20

Måndag:

Tisdag: Studiestöd

Onsdag: Bild

Torsdag: Hemuppdrag svenska – tidningsartikel, Ma-hemuppdrag

Fredag: Veckans ord och Engelska läsförståelseläxa

Nästa veckas idrott:  Se filmen på leken om Flaggan här och leken Postmästaren här:


Vi önskar er några lediga dagar! ⭐️

Yamuna och Helena 💞

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *