V.20 och inför v.21

Då var denna vecka också slut och vi avslutade nog den på bästa sätt med besök av Noopur och bebis 😊

Denna vecka har vi arbetat på som bara den i de olika ämnena!
I matten tränar vi på att räkna ut del av antal i procent. Nästa vecka kommer vi att repetera hela kapitlet och så avslutar vi med terminens sista matteprov på fredagen. Vi tränar extra på Matteappen, arbetsblad i Showbie och på NOMP. Det går även bra att stanna kvar på studiestödet och träna.
På No:n har vi gjort svävare med hjälp av cd-skivor och ballonger och funderat över vilka energiomvandlingar som sker när den är i gång. Nästa vecka fortsätter vi med att fördjupa oss i olika energikällor.
På engelskan har vi tränat på att skriva utifrån bilder och hur man använder pågående form i engelskan (the ing-form). Vi fortsätter att både skriva och träna läsförståelse nästa vecka.
Unde geografilektionerna denna vecka har vi gjort väldigt spännande fältstudier. Vi har undersökt hur olika platser har förändrats över tid och vilka konsekvenser det lett till för människan, natur och miljö. Eleverna har även börjat skriva om ett eget land i Norden som sedan ska redovisas v.22.
I svenskan har vi repeterat att skriva dialog, haft litet test på danska och norska ord och även tränat på olika böjningsformer av substantiv och verb. Där fick vi in att öva på dubbelteckning också. Nu blir det inga fler hemuppdrag för den här terminen. Bra jobbat i år 🤩!

Nästa vecka på tisdag 25/5 är det dags för friidrott på Midgårdsvallen. OBS! Den dagen börjar vi kl 8:00 och promenerar dit, äter medhavd frukt/macka när vi kommer fram och kör igång aktiviteterna kl 9:20. Lunch i form av pastasallad tar skolan med sig, men du behöver ta med tallrik/låda att äta på, bestick samt vattenflaska. När aktiviteterna är slut promenerar vi tillbaka och kommer ha lektion i klassrummet till kl 13:40. Kom ihåg! Kläder efter väder. Vi hoppas på en toppendag! 🌟.

V. 22

Måndag:

Tisdag: Midgårdsvallen start kl 8:00

Onsdag: Bild

Torsdag: Idrott. Vi kommer sluta efter idrotten.

Fredag: Matteprov

Filmen till leken ser ni i förra veckans inlägg.

Ha en härlig helg! Ladda upp med energi så ni springer snabbt och hoppar högt och långt på tisdag 💞.

Yamuna och Helena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *